Skrajno neokusno: stvari, ki jih moramo nehati govoriti samskim dekletom
V zraku · buzz buzz

V času družbenih omrežjih je postalo samoumevno prepričanje, da so tiste ženske, ki na spletu niso pokazale svojega partnerja, avtomatično samske. Ko ljudje čudežno ugotovijo, da ste domnevno osamljeni, se začne množica neprimernih in nepotrebnih pripomb, ki pogosto presegajo meje dobrega okusa, slišimo jih pa v teh oblikah: “Verjetno si nihče ne želi hoditi z njo”, “Škoda, punca je v redu” in verjetno najbolj epska “Joj, res nima sreče”. Obstaja še veliko takšnih prepričanj, ki opozarjajo le na eno – čas je, da nehamo soditi drugim in se vtikati v njihova življenja.

Vsako dekle, ki je nekaj časa samsko ali o svojem ljubezenskem življenju ne govori, se je srečalo z množico neprimernih pripomb na račun svojega statusa. Bodisi da gre za popolne neznance bodisi družino, smo vse lahko slišale vprašanje, zakaj smo samske.

Čas je, da nehamo početi ‘neumnosti’! Ta 4 vprašanja/stavki, ki jih omenjate samskim ženskam, vam bodo dali misliti, ali je primerno vtikati svoj nos tam, kjer vam ni mesto.

“Seznanila te bom s svojim prijateljem, bratom, sodelavcem, cimrom …”

Ljudje bi morali nehati iskati partnerje samskim ženskam in igrati vlogo povezovalca. V takšnih situacijah ženska ne ve, kaj bi storila, zato pristane na zmenek, čeprav si tega ne želi, da  le ne bi prizadela vaših čustev. Prepričajte se, ali si ženska resnično želi tega. Morda ji samsko življenje ustreza. Če bo samska ženska želela pomoč, vas bo po njej neposredno tudi vprašala.

“Verjetno se ne trudiš dovolj.”

Verjemite, če si ženska močno želi imeti partnerja, je naredila vse, da bi ga tudi našla. Ljudje pogosto ne razumejo, da imamo vsi različna pričakovanja do partnerja, od njega želimo drugačne stvari in za nekatere je zmenkovanje mučenje. Ljudje, ki govorijo, da se oseba ne trudi dovolj, ne vedo, kako močno pritiskajo na samsko žensko. Lahko jo celo prepričate v to, da je njen status neuspeh, za katerega je ona kriva, in ne okoliščine.

“Samska si? Ampak ti si tako (dopolni s pozitivnim pridevnikom).”

Ko oseba začne s hvalospevi in čudenjem, da ste sami, saj ste tako oh in sploh, resnično ne veste, kaj bi rekli na to. Biti samski ne pomeni, da vam nekaj manjka. Kdo pravi, da imajo partnerje zgolj ‘najboljše’ osebe na svetu. Biti atraktivna, pametna, lepa ni edina pomembna stvar v razmerju. Oseba se lahko počuti, kot da je ocenjena glede na svoj videz in ne celoto, ki jo ponuja.

Vse je povezano s tem, kako nesrečna oseba si, ker si samska.

Dejstvo je, da se vsem ženskam zgodi, da jih skrbi, da bodo umrle same. Vsako osebo v določenem trenutku skrbi, da nikoli ne bo spoznala ljubezni svojega življenja. Ampak samsko življenje ne pomeni, da se življenje začne takrat. Najdite strast v drugih stvareh – službi, izobraževanju, hobijih, družini. Sodobna družba pogosto opisuje romanco kot manjkajoči kos sestavljanke, a je le del življenja in ne celota.


shutterstock_367651742 Lonely Planet: 10 svetovnih regij, ki bodo v 2019 vredne vaše pozornosti shutterstock_383646478 10 stvari, ki jih lahko naredi samo Lady Gaga Ideje za darila 2018: darila za osebo, ki živi življenjski slog brez odpadkov (zero waste). Ideje za darila 2018: darila za osebo, ki živi po načelu brez odpadkov (zero waste) moska darila 2018 Ideje za božična darila 2018: najboljša darila za moške pod 50 € · ·