Capture3
V zraku · tehnologija

Vsi že nestrpno odštevamo dneve do Božiča in trenutka, ko se bodo pod božičnim drevescem zableščala darila, ki jih palčki medtem nekje na Laponskem že pridno zavijajo. Če želite spremljati Božičkovo dostavo in popestriti čakanje, si lahko pomagate z aplikacijami in spletnimi stranmi, ki dobrotnika iz severnega tečaja spremljajo na vsakem koraku.

Pionir sledenja Božičku je Norad (nadzorni center ameriških in kanadskih zračnih sil) s spletnim ”Santa Trackerjem” oziroma Noradov predhodnik Conad (kontinentalna zračna zaščita), ki ga ima na radarju že skoraj 60 let. Vse se je začelo z odgovarjanjem na telefonske klice, danes pa ni veliko drugače, le klice so zamenjale aplikacije in spletne strani, ki nam poleg lokacije Božička izdajo še marsikatero drugo zanimivost. Poglejmo si nekaj najbolj privlačnih.

Norad Santa Tracker

Norad za sledenje Božičku danes uporablja Bingove Zemljevide (kamor je presedlal iz Googlovih zaradi partnerstva z Microsoftom). Poleg tega aplikacija in spletna stran ponujata odštevanje do božičnega večera, številne praznične pesmi, videoposnetke, igre, lično božičkovo vas in Noradovo zgodovino lociranja Božička. Najboljši del Norada je igra Thin Ice, ki hitro zasvoji.
Na voljo za: iOS, Android in Windows

Google Santa Tracker

Google je sprva Božičku sledil skupaj z Noradom, a ko se njune poti razšle, je ta ameriški velikan Božičku podtaknil svoj sledilec. Tudi tu najdete odštevanje do božičnega večera ter igre in posnetke, ki se dnevno odklepajo, kot adventni koledar. Poleg tega ponuja sprehod skozi interaktivno in sila prikupno božičkovo vas ter izobraževalne napotke za otroke. Vsekakor stran, ki vas bo dobro zamotila, da boste malo manj nestrpno pričakali 25. december.

Če iščete aplikacijo oz. spletno stran, ki najbolj natančno sledi Božičku oz. je najbolj na tekočem z dogajanjem, potem je treba povedati, da so Noradovi sateliti nekoliko hitrejši. Priporočamo torej, da Googlovega sledilca uporabljate do 24.12, ta dan pa potem preklopite na Noradovega.
Na voljo za: Android

Where is Santa? Lite

Aplikacija Where is Santa? takoj preide h bistvu. Pokaže vam namreč Googlov zemljevid in ikono radarja. S pozicioniranjem le-te začne iskati lokacijo Božička in vam tako odgovori na vprašanje iz imena (Kje je Božiček?). Iščete ga lahko v minutnih intervalih in vsakič boste deležni novega informativnega ”darila” (primer: ”Božiček je trenutno na Severnem polu in je ravnokar na seznam porednih dodal fanta iz sosednje ulice, ker ni poslušal staršev.”). Služi torej tudi kot poučno gradivo. Poleg tega razbere vašo lokacijo in vam da okviren čas njegovega prihoda, tako da veste koliko še imate, da mu pri kaminu nastavite mleko in piškote.

Na voljo za: iOS in Android (brezplačno)

Santa Tracker Lite

Podobno kot Where is Santa?, je tudi Santa Tracker zelo direkten. Pred vami je tridimenzionalen planet in dve točki na njem- vaša lokacija in trenutna lokacija Božička. Digitalni globus lahko, podobno kot pravega, vrtite s prstom. Aplikacija ponuja tudi odštevanje- do božičnega večera, kot do takrat, ko Božiček krene na pot.

Poleg tega (v primeru plačljive verzije aplikacije) lahko Božička pošljete na testno vožnjo in mu določite hitrost sani. V zameno boste dobili zanimive podatke, kot npr. koliko daril je dostavil, kje se trenutno nahaja, kje je bil nazadnje, kam je namenjen, koliko je pojedel, kako hitro zdaj potuje, ipd.
Na voljo za: iOS in Android

PREBERITE ŠE: Če bi bil Božiček ženska!

TrackingSanta.net

Mogoče TrackingSanta.net ni tako lično zavita spletna stran kot prvi dve, a zato v notranjosti skriva precej več presenečenj kot Noradova in Googlova stran ter se tako hitro odkupi za pomanjkanje estetike. Kako ne, ko pa za njo stoji največje božično združenje My Merry Christmas. Postavi vas pred zemljevid popikan z darili in poskočnimi sanmi, za katerimi se skrivajo zanimive informacije o Božičku. Ta obvestila lahko preusmerite tudi na vaš na e-mail naslov ali pa jih v obliki sporočil brezplačno prejemate na mobitel.


photo-1024x768 Foldio 2 – zložljivi namizni fotografski studio iLoop_press_photos_training_02 iLoop: večnamensko slovensko stojalo za pametne telefone na Kickstarterju keewifi Keewifi: usmerjevalnik – “router”, ki se odklene na dotik 6f239e9b1f96d4db0a2abbd3288fcc38_large Arki: zapestnica, ki bo izboljšala našo držo · ·