cover
Utrip mesta · mobilno

Smart je danes predstavil uradne fotografije tretje generacije modela smart for two, ki je skupaj z modelom twingo, s katerim si delita tudi doberšnji del sestavnih delov, del skupnega projekta Edison. Od novembra sta na voljo dva motorja in menjalnika ter nešteto barvnih in ostalih kombinacij opreme in napredne tehnike.

Pri obliki je bilo eno glavnih vodil igriva zunanja podoba, ki bo obenem izžarevala kakovost in premium status. To so dosegli z uporabo večje količine kroma in značilno dvobarvno karoserijo, eno od prepoznavnih značilnosti modelov prvih dveh generacij.

For two je ohranil skromne mere, kar pomeni, da v dolžino po novem meri 2,69 metra, medosje, ki je s prav tako napovedanim modelom for four skupno, pa znaša 1.87 metra.

Enostavnemu vstopanju v vozilo vprid, se vrata odpirajo pod skoraj 90 stopinjskim kotom, za sedežema pa je za 260 litrov prtljažnega prostora. Za enostavno manevriranje po ozkih mestnih ulicah so ohranili tudi izredno okretnost, kjer rajdni krog znaša vsega 7,3 metra.

Od pričetka prodaje, ki bo stekla novembra bo for two na voljo z enim od dveh trivaljnih bencinskih motorjev, z močjo 72-, oziroma 90 KM, kasneje bosta ponudbo obogatili še osnovnoa različica z 60 KM in še bolj športno našpičena Brabus različica. Menjalnik je v osnovi petstopenjski ročni, proti doplačilu pa njeno mesto zasede šeststopenjska dvosklopčna avtomatika.

Z mislimi pri losovem testu, ki še vedno buri duhove, bo for two imel veliko napredne varnostne tehnike in asistenčnih sistemov, med katerimi velja izpostaviti, sistem za pomoč pri močnem bočnem vetru, sistem za zaznavo možnosti trka in lane assist sistem.

Zelo razveseljiva pa je novica, da naj bi novi for two, kljub rasti, napredku in dodatnim vsebinam cene zadržl povsem na ravni drugo generacijskega predhodnika.

Odpri galerijo
0x600 (11) Aston Martin DP-100 – angleška vizija hiper avtomobila prihodnosti 6 popotniških aplikacij za pametni telefon, ki so obvezna oprema vsakega popotnika seat_leon_cupra_dan_026 Seat leon cupra – Boj z Nürburgringa preselila tudi na naše ceste 2015-Opel-Corsa-22 Opel corsa – dobila pričakovani adamov “smrček” ·