žaluzije-cover
V zraku · tehnologija

Energetska oskrba domov na bolj trajnosten način je že kar nekaj časa trend (in skorajda nuja) na tem področju. Sončne celice zdaj lovijo sončne žarke na že kar veliko strehah. Kaj pa, če si svoje strehe ne želite ‘okrasiti’ s paneli, a bi vseeno radi izkoriščali sončno energijo? SolarGaps so pametne žaluzije, ki pretvarjajo sončno energijo v električno in so kot take prijaznejše za okolje in tudi vašo denarnico.

SolarGaps imajo 3 glavne funkcije, in sicer senčenje notranjih prostorov, zaščito oken pred močnimi nevihtami in točo ter zbiranje sončne energije, ki jo potem uporabljate kot elektriko. Če montirate SmartGaps na zunanjo stran oken, vas bodo oskrbele s 100 vatnimi urami na kvadratni meter površine, če pa na notranjo, pa s polovico manj. Trisobno stanovanje, usmerjeno na jug, bo tako lahko pridobilo 4 kilovate elektrike dnevno.

To še ni vse. Energija, ki je  ne porabite sproti, se shranjuje v poseben akumulator in jo lahko imate kot dodatno zalogo ali pa jo prodate nazaj podjetju, ki vam omogoča električno omrežje. In še to, kot se za sodobne naprave spodobi, žaluzije lahko upravljate kar prek mobilne aplikacije.

Galerija slik: Solarne žaluzije SolarGaps

Solarne žaluzije SolarGapsOdpri galerijo
HTC-cover Novi HTC U11 – pametni telefon, pri katerem ni samo zaslon občutljiv na dotik shutterstock_504084370 Koliko prenosa podatkov zares potrebujete v enem mesecu? cover-nagradna Nagradna igra: Osvojite pametni telefon LG K10 (2017) dslr-cover Spletni tečaj fotografije z DSLR-fotoaparatom ·