Foto: RSI Studio
Utrip mesta · arhitektura

Moderna gradnja vedno znova preseneča. To dejstvo potrjuje tudi stavba, ki z zanimivo razporejenimi balkoni spominja na mogočno drevo, ki razpira svoje z listi posejane veje proti toplemu sredozemskemu soncu.

V središču Montpellierja, na očarljivem jugu Francije, je zrasla mogočna stavba, ki s svojim razvejanim videzom spominja na elegantno drevo. L’Arbre Blanc oziroma Belo drevo, kot so poimenovali ikonično gradnjo, je zraslo iz oblikovalskega koncepta, ki ga je navdihnilo tradicionalno življenje ob Mediteranskem morju. Prijetna sredozemska klima vsekakor kar kliče po preživljanju prostega časa na prostem, mogočni stolp pa s svojimi majhnimi stanovanji, ki jim pripadajo vrhunsko oblikovane terase in balkoni, vsekakor zadosti potrebe posameznika, ki kljub temu, da živi v bloku, želi večino svojega časa preživeti pod toplim soncem in na svežem zraku.

Višje kot se v stavbi podamo, lepša je tudi panorama, ki nas očara, ko pogledamo prek modernih ograj. Balkoni so razporejeni taktično kot listje, saj se med seboj prekrivajo in eden drugemu nudijo prijetno senco. Fascinanten projekt je plod domišljije arhitekturnih birojev Sou Fujimoto Architects, Nicolas Laisné Associés in Manal Rachdi Oxo Architects.

Odpri galerijo
dionisio-gonzalez-architecture-for-resistance-designboom-08 Surrealistične konstrukcije za zaščito pred nesrečami House for a Photographer -Hyde Architects. Foto: Highsnobiety Hiša za fotografa Aviciijeva sanjska rezidenca. Foto: Highsnobiety Aviciijeva rezidenca nad mestom angelov california-desert-house-by-kendrick-bangs-kellogg_icdei_0 Kalifornijska puščavska hiša, ki osupne ·