Steve Jobs vs. Bill Gates
V zraku · buzz buzz · V zraku · tehnologija

National Geographic je nedavno epizodo mini-serije American Genius posvetil Bill Gatesu in pokojnemu Stevu Jobsu. Kljub temu, da njuna ”otroka”, znamki Microsoft in Apple, na ravni politike podjetja nimata veliko skupnega, pa to ne velja za njuna ”očeta”, ki si na osebni ravni delita precej lastnosti. Oba sta bila namreč vizionarja, oba sta imela velike ambicije, poslovno žilico, tekmovalni duh in oster um. National Geographic je zato pripravil časovnico med leti 1974 in 1999, kjer primerjajo vzpone in padce kariere dveh velikanov, ki sta za vedno spremenila svet.

Dokumentarni program National Geographic je v eni izmed epizod mini-serije American Genius vlekel vzporednice med karierama Billa Gatesa in Steva Jobsa.

Ob tej priložnosti so genijema in vizionarjema posvetili tudi celotno podstran, kjer so karieri obeh inovatorjev med leti 1974 in 1999 postavil ob bok eno drugi in s tem ponudili natančen vpogled v takratno dogajanje, vključno z vsemi vzponi, padci in prelomnicami, ki so jima na koncu prinesle večno slavo.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Steve Jobs (2015)

Vse se je začelo leta 1968, ko sta na obzorju videla prihodnost računalništva. Vse ostalo je zgodovina. Kako pa sta spisala to zlato poglavje v zgodovini računalništva in kakšna je njuna zapuščina, pa preverite na: americangenius.nationalgeographic.com.

Najboljše optične iluzije za leto 2015. Best Illuison of The Year Contest 2015 – to so najboljše optične prevare leta Black Hole vodni tobogan Black Hole – vodni tobogan v katerem se boste počutili kot v znanstveno fantastičnem filmu Nekonvencialne lepotice Nekonvencionalne lepotne ikone Igranje z gravitacijo na strmih ulicah San Francisca. Gravitacijske iluzije na strmih ulicah mesta San Francisco ·