metalocus_casacubo_10_1268
Utrip mesta · arhitektura

Stopnice so tako vsakdanji in običajni arhitekturni element, da jim le redko zares posvetimo pozornost. Ko razširimo svoj okvir razmišljanja, pa kmalu ugotovimo, da je lahko namembnost stopnic veliko bogatejša, kot smo navajeni. V spodnjem članku si lahko ogledate stopnišča kot iz sanj – zbirko fotografij najlepših, najbolj nenavadnih in najbolj kreativnih stopnišč.

Stopnice so eden od najbolj pogosto spregledanih in zapostavljenih arhitekturnih elementov. V veliki večini jih zasnujemo in zgradimo le s tem razlogom, da nas vodijo iz enega nadstropja v drugo. V resnici pa so lahko stopnice mnogo več. Prostor, ki ga nudijo, lahko uporabimo za marsikaj drugega kot spuščanje iz enega v drugo nadstropje, prav tako pa so lahko same po sebi pravi umetniški kos. V fotogaleriji Stopnišča kot iz sanj si lahko ogledate zbirko najlepših ter najbolj kreativnih in odbitih stopnišč na svetu.

Stopnišča kot iz sanj:

PREBERITE ŠE: Sanjske finske hiške za drobiž

Dvojno stopniščeOdpri galerijo
Turtle Tail Drive: božanska vila na repu otoka Turtle Tail Drive: božanska vila na repu otoka Neobičajna hišica na drevesu Najbolj neobičajna hišica na drevesu shutterstock_295742825 10 neverjetnih premičnih mostov na svetu prikazna Le Haut Perché: zavetišče za štoparje