shutterstock_768052600
Utrip mesta · moda

Se ti je kdaj zgodilo, da si se morala zelo hitro urediti za dogodek, na katerega nisi nameravala? Tej triki ti bodo odslej izjemno pomagali!

Kaj lahko naredimo, kadar se znajdemo v situacijah, ko moramo biti videti kar najboljše in imamo za to le nekaj minut? Tukaj so najučinkovitejši triki, ki vam bodo pomagali do fenomenalnega videza v nekaj minutah.

Izberite pravo obutev

Da bi bile vaše noge videti daljše in telo vitkejše, poskusite s čevlji v kožni barvi. Torej, izberite bež, nude, rjavo ali katerokoli barvo, ki je najbližja barvi vaših nog. Če nosite hlače ali hlačne nogavice, izberite podobno barvo, kot je barva vaših hlač. Ta trik deluje, saj nogam doda dolžino, in takoj ste videti nekaj centimetrov višji.
Prav tako je dobra zamisel, da se izognete čevljem s pasom okoli gležnjev, saj to noge na videz skrajša.

Znebite se oblačil, ki so vam premajhna ali prevelika

Ne kupujte si stvari, ki so manjše ali večje od vaše velikosti. Takšna oblačila bodo samo poudarila vaše pomanjkljivosti in optično dodala nekaj kilogramov. Vaša oblačila bi vam morala pristajati, hkrati pa skriti tisto, kar želite skriti, in poudariti, kar želite imeti poudarjeno.

Vedno se držite ravno

Dobra drža lahko dela čudeže. Prav tako na videz zoži vaš pas. Ukrivljena drža povzroči, da ste videti manjši in širši, poleg tega pa ima lahko tudi zdravstvene posledice. Da bi se temu izognili, se vedno držite ravno in nekoliko napnite zadnjico. Predstavljajte si, da imate nad glavo nit, ki vas vleče gor.

Naučite se osnovnih tehnik senčenja

Senčenje lahko vaš obraz na videz zoži in skrije podbradek. Najprej se morate naučiti, kako pravilno uporabljati temne in kako svetle odtenke. Ključno je, da si zapomnite, da svetlite tisto, kar želite poudariti, in temnite vse, kar želite skriti. Prav tako si velja zapomniti vrstni red uporabe – najprej svetli toni in nato temnejši. Seveda ne pozabite, da mora biti prehajanje nevidno. Sicer pa tudi svetlejša ličila vedno uporabljajte s previdnostjo – rdeča šminka na primer poudari brado in čeljustne linije.

Ton vaše kože naj bo nekoliko temnejši

Temnejša je vaša koža, manj viden je celulit, pa tudi vitkejši smo videti. Ne izpostavljajte se sončnim žarkom in raje uporabite kremo za porjavitev. Najprej očistite kožo in naredite piling telesa; če imate suho kožo, namesto pilinga raje uporabite gladko gobico. Kožo nato večkrat navlažite. Bodite pozorni na kolena in komolce.

Izberite prave tkanine

Ne kupujte oblačil iz grobih materialov. Izogibajte se kvadratastim silhuetam in kotnim linijam, saj te pozornost pritegnejo na problematične predele. Za prikrivanje pomanjkljivosti izberite oblačila iz gladkih in prilegajočih se tkanin.

Izberite prave modne dodatke

Tesni šali in puloverji s puli ovratnikom preobremenijo vašo celostno podobo. Šal si lahko preprosto ogrnete in ga zataknete na primer pod pas. Sicer so najboljši puloverji z okroglim ali V-izrezom. Prav tako pustite odpete 2 ali 3 gumbe okoli vratu. Dolge tanjše ogrlice in manjši uhani so prav tako odlična izbira, saj bodo podaljšali vaš vrat in poudarili dekolte.

Ne izpostavljajte svojih problematičnih področij

Včasih si ženske svoja problematična področja preveč prekrijejo, kar pa ima ravno nasprotni učinek, saj ta področja tako pritegnejo največ pozornosti.

Posvetujte se s frizerjem

Voluminozne pričeske in pričeske bufon lahko podrejo vaš videz. Raje se odločite za pričeske srednje dolžine oziroma za paž do ramen.


9_MONCLER_POLDO_04 Moncler & Poldo: prestižna oblačila za kužke za zimske dni Photo by averie woodard on Unsplash Osnovna pravila kako izpasti oblečen prefinjeno in drago! shutterstock_1190653177 Gucci ni več najbolj priljubljena modna znamka. Kdo jo prehitel? shutterstock_227714083 Top 5 načinov, kako očistiš zanemarjene bele superge