Surface-2019-lineup
V zraku · tehnologija · gadgeti

Microsoft pravi, da bodo dvojni zasloni na napravah naslednja velika stvar! Na svojem letnem dogodku je tako predstavil telefon z dvojmi zaslonom Surface Duo, tablico z dvojnim zaslonom Surface Neo, slušalke Surface Earbuds, prenosnika Surface Laptop 3 in Surface Pro 7 ter tablico Surface Pro X.

Jesenski čas je namenjen razkazovanju novih izdelkov in storitev podjetij, ki v svetu tehnologije nekaj veljajo. Eno takšnih je tudi Microsoft, ki poleg operacijskega sistema ponuja še zvrhan koš drugih naprav. Ravnokar so gostili svoj dogodek, na katerem so predstavili poleg novih slušalk, operacijskega sistema, računalnikov in tablic tudi novi telefon.

Surface Neo

Dvojni zaslon je očitno naslednja velika stvar v svetu prenosnih naprav. Svojo verzijo prihodnosti je zato predstavil tudi Microsoft. Imenuje se Surface Neo in sestoji iz dveh 23 centimetrskih zaslonov/tablic, katere lahko prepogibamo pod kotom 360°. Izdelek je še v fazi razvoja, pričakujemo pa ga lahko šele konec naslednjega leta.

Surface Duo

Ja, Microsoft se bo po klavrnem koncu z Nokio Lumio poskušal spet dvigniti s Surface Duo: telefonom z dvema zaslonoma, ki se prepogneta. Z njim so gledalce le malce podražili, saj je enako kot Surface Neo tudi Duo v fazi razvoja in bo na police prišel šele čez leto dni.

Windows 10X

Posebej za Surface Neo so razbili ločen operacijski sistem, kateri bazira na Androidu in ga prepoznamo po oznaki X (kako originalno). Zagotavljajo, da težav s kompatibilnostjo aplikacij ne bi smelo biti. Windows 10X ponuja intuitivne rešitve za naprave z dvojimi zasloni. Računalniški gigant pričakuje, da bo od naslednjega leta dalje takšnih naprav vedno več.

Surface Earbuds

Kakopak so predstavili tudi brezžične slušalke Surface Earbuds. Te so opremljene z odstranjevanjem šumov iz okolice in so, kot pravi Microsoft, obvezna oprema v glasni pisarni. Zaradi oblike naj bi bile zelo udobne in pravi modni dodatek (resnično izgledajo kot uhani). Prenosna škatlica ima dovolj energije za 24 dodatnih ur, slušalke pa bodo zdržale 8 ur predvajanja glasbe. Zabaven dodatek je povezljivost z Microsoft Office, kar v grobem pomeni, da bomo lahko ob dotikanju slušalk spreminjali diapozitive na PowerPointu.

Surface Laptop 3

Izjemno privlačna oblikovana in ustvarjalno usmerjena linija Surface Laptop je s trojko spet pokazala, da Apple ni edina rešitev za ustvarjalce vsebin. Novi modeli ciljajo predvsem na praktičnost, saj imajo veliko uporabnih vhodov že vgrajenih (vhod za SD kartice, USB-C in USB-A). Kupiti bo mogoče tudi Ryzen Surface Edition, kjer bo v Laptop 3 vgrajen grafični procesor podjetja AMD. Nakup bo mogoč od 22. oktobra za od 999 dolarjev dalje.

Surface Pro X

Ta nova tablica se podaja v neposreden boj z iPad Pro. 33 centimetrska tablica tehta 762 gramov ter poganja sistem Windows. V sodelovanju z Qualcomm so izdelali procesor SQ1 na osnovi ARM. S tem bodo zmanjšali porabo energije, a hkrati povečali moč naprave. Poleg naprave dobimo še novo pisalo Surface Slim. Za povezovanje skrbita tako USB-C kot LTE. Cene se začnejo pri 999 dolarjih.

Surface Pro 7

Surface Pro 7 je končno zamenjala lasten priključek za polnjenje s priključkom USB-C. Dizajnersko naprava ostaja enaka, nadgrajene so le specifikacije, kot je recimo Intelov procesor 10. generacije. Mogoče jo bo kupiti od 22. oktobra dalje za 749 dolarjev.

akg_lifestyle_y50_bt Najboljše slušalke pod 100 evri GoPro Hero Max GoPro Hero Max: novi kralj 360-stopinjskih posnetkov canon-eos-m200-4-7f3009bdced106b,0,0,0,0 Canon EOS M200: odlična kamera za začetnike FujiFilm_X100F_Brown_074101037388_2000x2000_0b8161ab78ebcb106afd81f4be39d1 Za prave hedoniste: najbolj seksi retro fotoaparati · ·