Voda Svalbarði
V zraku · buzz buzz

Če se zmrdujete nad ceno ustekleničene vode, potem še niste spoznali vode s severnega pola Svalbarði, ki je v bistvu staljeni ledenik. Za steklenico morate odšteti 60 evrov!

Ideja za luksuzno vodo Svalbarði se je Jamalu Qureshi porodila leta 2013, ko je ženi z obiska norveškega arhipelaga prinesel stopljeni ledenik. Zdaj blizu obale Svalbarda (1000 kilometrov od Severnega pola), otočja v Arktičnem oceanu, z ekipo dvakrat letno z ledolomilcem nabere 15 ton ledu, ki ga spremeni v tekoče stanje, vodo ročno ustekleniči in nato prodaja po zasoljeni ceni. Iz te količine ledu nastane okoli 13 tisoč 750-mililitrskih steklenic.

PREBERITE ŠE: Donat Trump – ”Make Digestion Great Again!”

Voda je praktično brez mineralov, brez onesnaževalcev in nitratov. Kot zatrjuje Quresha, nabirajo zgolj manjše kose ledenika, ki so se že odlomili in bi se tako ali tako stopili v naslednjih nekaj tednih ter polarnim medvedom ne predstavljajo več koristi. Steklenice luksuzne vode od 15. februarja 2017 prodajajo v sloviti veleblagovnici Harrods, lahko pa jo naročite tudi prek spleta.

Galerija – luksuzna voda Svalbarði:

Voda SvalbarðiOdpri galerijo
Čas je, da nanje pozabite: moški stereotipi o ženskah, ki sploh NE DRŽIJO Čas je, da nanje pozabite: moški stereotipi o ženskah, ki sploh NE DRŽIJO Helikopter pristane sredi ceste. Vojaški helikopter pristane sredi ceste, da pilot vpraša za pot Cvetenje češenj v mestecu Kawazu Čarobno cvetenje češenj v japonskem mestu Kawazu budimpešta Tako čudovita je Budimpešta v megli · · · · ·