Ikeine figurice, nastale na letošnjem Art Eventu.
Utrip mesta · dom

Da švedski gigant IKEA spodbuja kreativnost, smo se prepričali že na lanskoletnem projektu IKEA Art Event. V okviru tega pa je letos osem umetnikov s celega sveta oblikovalo posebne, umetniške steklene figurice, ki s svojo edinstveno estetiko prepričajo še tiste, ki niso ljubitelji ekstravagance.

IKEA Art Event je dogodek, ki ga švedsko podjetje IKEA priredi vsako leto – na lanskoletnem so predstavili 12 posterjev, ki so jih ustvarili mednarodni talenti.

Na letošnji Art Event pa je IKEA povabila osem umetnikov, ki se na različne načine umetniško izražajo. Krativci, ki so bili del projekta, nikoli prej niso delali s steklom, zato so se povezali s tradicionalnimi švedskimi steklarji. Izziv so sprejeli in z nastalimi figuricami prikazali, kaj vse se lahko počne s steklom.

Ko združite svet “manga” (japonski stripi za odrasle), igrač in stripov, nastanejo takšne steklene figurice.

Galerija – Ikeine steklene figurice

Arkiv VilmansaOdpri galerijo
Keego: stisljiva kovinska steklenica Keego je oblikoval prvo stisljivo kovinsko steklenico dmitry_ageev-2500x2500 IKEA x Hasselblad: rojstvo nove umetniške kolaboracije Norrhassel Discommon Coffee Table. Discommon Coffee Table: mizica za ljubitelje jeklenih konjičkov huge-window-1024x769 copy 9 denarnici prijaznih korakov do sodobne in luksuzne kuhinje · · · · · ·