T2_Zivljenje_PredajaMotorja_PR-6
V zraku · buzz buzz

Reševalna postaja Ljubljana je dobila novo reševalno motorno kolo, Hondo VFR1200X Crosstourer, ki jo je donirala družba T-2.

Sredstva za nakup motornega kolesa je družba T-2 zbirala v dobrodelni akciji T-2 ljubi življenje. »V želji izboljšati možnost za preživetje poškodovancev smo sredstva za nakup reševalnega motorja zbirali s pomočjo partnerjev in donatorjev ter s prodajo naših izdelkov in storitev. Odziv je bil tudi letos neverjeten. To kaže na to, da Slovenci v dobrodelnosti prekašamo marsikatere bolj številne narode. Znamo stopiti skupaj, ko je treba, in pomagati drug drugemu. Življenje ni popolno, ima pa trenutke, ki so,« je ob predaji motornega kolesa ljubljanskim reševalcem dejal predsednik poslovodstva T-2, mag. Jure Valjavec.

Družba T-2 je sicer reševalno motorno kolo Reševalni postaji Ljubljana želela predati v septembru in tako nadomestiti enega izmed njih, za katerega bi se jeseni iztekla najemna pogodba. Žal pa je bil v začetku junija eden od ljubljanskih reševalcev, ki je bil na nujni vožnji in je hitel na pomoč v nesreči poškodovanemu motoristu, v centru Ljubljane udeležen v prometni nesreči, v kateri je utrpel hude telesne poškodbe, reševalni motor pa je bil popolnoma uničen. Ker pa ljubljanski reševalci motor, še zlasti v poletnih mesecih, za svoje delo nujno potrebujejo, so v družbi T-2 postopke zbiranja sredstev in nabave novega motorja pospešili in jim tako omogočili, da so ga dobili že dva meseca prej in bodo na ta način lahko pomembno pripomogli k uspešnosti reševanja življenj in nudenja prve pomoči.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana Teodor Žepič se je ob tej priložnosti zahvalil za donacijo in poudaril, da je lepo imeti takšne prijatelje. Dodal je, da je Reševalna postaja Ljubljana v nedeljo prevzela dve novi reševalni vozili, ki imata tudi možnost prevoza inkubatorjev, na kateri pa so čakali kar pet oziroma deset let.

Reševalna postaja Ljubljana, ki letno izvede do 45.000 intervencij na območju, velikem kar 1.700 km2, ima z zadnjo donacijo tri reševalna motorna kolesa. Motoristi reševalci so izjemno pomemben del zdravstvene oskrbe, ki vsak dan bijejo bitko s časom in tvegajo svoje življenje, da bi rešili življenja drugih. So tudi tisti, ki so zaradi svoje hitrosti in okretnosti lahko prvi na kraju nesreče in tako izboljšujejo možnost za preživetje ter zmanjšujejo možnost za hude trajnostne posledice poškodovancev. Zaradi njih se je možnost preživetja povečala za kar 50 odstotkov.

Družba T-2 je sicer v okviru akcije T-2 ljubi življenje lansko leto reševalno motorno kolo BMW R 1200 RT že donirala Zdravstvenemu domu dr. Adolfa Drolca Maribor. Nujna medicinska pomoč z reševalnimi motornimi kolesi je sicer organizirana v Ljubljani, Mariboru in Kopru.


b3a4b1a40ec9511f526b90b1b0468cd4 Ni utrujeno tvoje telo, ampak tvoja duša: 8 znakov, ki to potrjujejo Tako zares živiš: test “kolo življenja” ti pove, kaj v tvojem življenju "škripa" Tako zares živiš: test kolo življenja ti pove, kaj v tvojem življenju “škripa” Nikoli ne boš zadovoljna: takšna je razlika, ko fant fotka dekle ... in dekle fanta Nikoli ne boš zadovoljna: takšna je razlika, ko fant fotka dekle … in dekle fanta Človek ni vreden NIČ: tako živijo Hongkonžani v 1,5 m² velikem stanovanju Človek ni vreden NIČ: tako živijo Hongkonžani v 1,5 m² velikem stanovanju