giphy (31)
Utrip mesta · kulinarika

McDonald’s je tako Meka ameriškega presežka kot tudi Meka okusnega krompirčka. Čeprav se velikokrat niso izognili slabi publiciteti, vsak izdelek le ni tako visokokaloričen, kot bi morda mislili. Prav presenečeni boste.

Medtem ko nekateri že ugibate, ali gre za sendvič s piščancem na žaru ali sendvič z ribjim filejem, je sendvič z najmanj kalorijami dejansko navadni hamburger.

Tako je. Navaden hamburger ima ‘le’ 250 kalorij. Seveda je prav, da se ob tem vprašamo, kakšno je običajno število kalorij pri hamburgerjih hitre prehrane. Samo za primerjavo: hamburger pri Burger Kingu naj bi imel 230 kalorij.

PREBERITE ŠE: RECEPT: OCVRT KROMPIRČEK (POMFRIT) KOT IZ MCDONALDSA

Kaj pa drugi McDonald’sovi sendviči? Cheeseburger ima 300 kalorij, sendvič s piščancem na žaru 360 kalorij, Filet-O-Fish 390 kalorij, dvojni Cheeseburger 440 kalorij in Big Mac 540 kalorij.

IMG_8201 Icy bobo: slovenske sladoledne rolice za prste obliznit Kavarna Hiša Kavarna Hiša: kavarna v objemu narave Kavarna Dobnik Kavarna Dobnik: nova sladka zgodba v srcu prestolnice 1200 Gordon Ramsay vam pokaže, kako pripraviti popoln steak · · · ·