Orbit
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Ali ste že razmišljali, kako bodo videti pametni telefoni čez nekaj let? Glede na visoko hitrost razvoja tehnologije si je težko predstavljati, kaj naj čaka v prihodnosti. Kljub temu pa je morda odgovor na to vprašanje že znan.

Brazilski oblikovalec Lucas Couto se je odločil, da izdela koncept telefona prihodnosti. Njegova napoved velja za iPhone 12 ali 13.

Orbit ponuja bežen pogled v prihodnost izdelovanja pametnih telefonov. Upogljiva naprava, ki je hkrati še prozorna, upravičeno vzbuja veliko pozornosti javnosti. V preteklosti so se namreč že pojavila namigovanja, da bodo za prvi telefon takšne vrste poskrbeli pri Applu ali Samsungu.

Naprava se ponaša s vselej delujočo kamero, ki fotografije projicira na prosojni OLED-zaslon brez okvirja. Orbit bo še posebej primeren za tiste, ki telefon pogosto poškodujejo. Njegovo prožno ohišje pripomore k temu, da ga je praktično nemogoče zlomiti.

Model, ki opazno upošteva Applove oblikovalske smernice, nima priključka za slušalke. To lahko pripišemo nedavni predstavitvi Applovih brezžičnih slušalk. V sklopu telefona ne boste našli niti priključka za polnjenje, saj bo slednje mogoče le prek brezžične povezave. Prav zaradi tega bo naprava tanjša in lažja.

Galerija – Upogljiv prozoren pametni telefon je vse, kar bi moral biti iPhone

OrbitOdpri galerijo
64494316_B Huawei Y6 2018: pestra zabava za mlajše generacije HTC-U12-Plus-Android-Phone-1-e1527103658381 HTC U12 Plus navdušuje s štirimi kamerami in digitalnimi gumbi BllocZero18-Smart-Phone-00 Blloc: minimalističen pametni telefon v črno-beli barvi iPhone X Tesla iPhone X Tesla: prestiž v obliki telefona · · ·