shutterstock_1190940502
Utrip mesta · moda

Ste vedele, da lahko tudi z oblačili sporočamo, da smo nesamozavestne? Poglejte si, kateri 4 znaki to jasno pokažejo.

Znani pregovor pravi, da obleka naredi človeka. Čeprav se s tem ne moremo v celoti strinjati, pa nekaj pri tej trditvi kljub temu drži. To, kako se oblečemo, lahko namreč pogosto izraža, kako se počutimo. Se želimo izpostaviti ali pa se želimo skriti? Predstavljamo vam 4 znake, ki preko oblačili izdajo nesamozavestne ženske.

1. Temne barve dan in noč

Tisti, ki se ne ukvarjajo preveč s tem, kaj drugi mislijo o njih, nosijo razne barve in jim tudi ne posvečajo prevelike pozornosti. Nesamozavestne ženske pa vseskozi posegajo po temnejših barvah. Siva in črna tako predstavljata barvi velike večine kosov v njihovih garderobah. Razlog pa se skriva v tem, da se temne barve lažje zlijejo v množico in s tem ne zbujajo pozornosti.

2. Prevelika oblačila

Nesamozavestne ženske, ne glede na to, kakšna je njihova postava, poskušajo svoje telo čim bolj zakriti. To pa je najlažje narediti s prevelikimi oblačili. Če se sebi zdijo presuhe ali predebele, je to univerzalna rešitev za prikrivanje postave. Seveda pa je lahko tudi samozavestnim ženskam včasih všeč takšen stil, a po njem ne posežejo tako pogosto.

3. Kot iz babičine omare

Veliko posameznikov nikoli ne najde svojega stila. Nekatere ženske se zato zgledujejo kar po svoji materi, morda celo babici, kar pa se mogoče vedno ne sklada z njihovimi leti. To pa je bolj značilno za nesamozavestne ženske, ki v svoj stil niti ne želijo vlagati preveč energije, saj jim neka preprostost ustreza.

4. Nič dodatkov in ličil

Tako pretirana uporaba modnih dodatkov in ličil kot pomanjkanje le-teh, sta pokazatelja nečesa. Tiste ženske, ki ne uporabljajo ličil in nase nikoli ne dajo modnega dodatka, zopet ne želijo izstopati, ampak se izgubijo v množici.  Tiste, ki pa s tem pretiravajo, se želijo na nek način dokazati, kar pa kliče po potrebi po odobravanju.

Redki so tisti, ki sami sebe sprejemajo v celoti in so s svojim videzom in s tem, kdor so, zares zadovoljni. Skoraj vsaka ženska lahko najde na sebi nekaj, kar ji ni všeč, in ji zmanjšuje samozavest. Seveda pa je odvisno do katere mere to pokaže.

Čas je, da se prenehamo obremenjevati s tem, kaj drugi mislijo o nas, najbolj pomembno pa je, da spremenimo lastno mentaliteto o tem, kakšni smo, kajti vsak je sebi največji sovražnik. Namesto, da se obsojamo, se zato raje pohvalimo in svoje nepopolnosti sprejmimo in jih celo vzljubimo. Vse to pa se bo posledično preneslo tudi na naš videz v očeh drugih, saj bomo le, če bomo notranje zadovoljni, dobro videti tudi navzven. Pa tudi, če se bomo odločile, da na cesto stopimo brez ličil, v preveliki mamini trenerki temne barve.


Giambattista Valli x H&M event in Rome Giambattista Valli x H&M: ti čudoviti kosi te v H&M-u čakajo od 7. novembra EEA-19AW_ECOM_MF_SP_Balmain_ComingSoonHero_Desktop_1440x500_1 PUMA x Balmain: kapsulna kolekcija v sodelovanju s Caro Delevingne LJFW_oct19_Day5_photoUrskaPecnik LJFW 2019: peti dan v znamenju podelitev nagrad WOW LJFW Oktober 2019 LJFW 2019: v središču kolekcija Benedetti Life, posvečena ogroženim papigam · ·