Posebni učinki v filmih.
Kulturni izbor · film

Posebni učinki in zeleno platno so pametni telefoni Hollywooda. Marsikateri režiser preprosto ne more brez njih. Na začetku leta so številni režiserji potožili nad ekscesno rabo posebnih učinkov, zato je vrsta uglednih hollywoodskih direktorjev fotografije Akademijo pozvala k uvedbi nove oskarjevske kategorije, ki bo razlikovala med filmi, ki so bili posneti s tradicionalnimi metodami, in tistimi, ki uporabljajo digitalne učinke. Posebni učinki so postali tako izpopolnjeni, da se sploh ne zavedamo več, da je velik del filmov v resnici delo računalnika in da praktično razen igralcev ni nič resničnega. Na kup smo zbrali številne filme, ki se močno zanašajo na digitalne učinke. Preverite, kako so ti filmi videti brez posebnih učinkov.

Posebni učinki, le kaj bi številni filmi brez njih? Vas zanima, kako so popularni filmi videti brez dodanih digitalnih učinkov? Mislite, da so omejeni le na fantastiko? Gravitacija, Vzpon planeta opic, Zlohotnica, Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti, Elizij, 300: Vzpon imperija, Pijevo življenje, Godzilla in Varuhi galaksije. Teh filmov brez posebnih učinkov ne bi bilo oz. bi bili precej manj spektakularni. Igralci v teh filmih so večino prizorov odigrali pred zelenim ozadjem/platnom, ki so ga na velikih platnih zamenjali epski prizori, bolj resnični od resničnosti.

PREBERITE ŠE: Filmski prizori, za katere niste vedeli, da so bili posneti brez posebnih učinkov

Vas vseprisotnost digitalnih učinkov in manipulatorskih orodij v sedmi umetnosti ne moti ali imate raje, da se režiserji naslanjajo na tradicionalen pristop in posnamejo več avtentičnih prizorov? Morda vam bo pri odločitvi pomagala spodnja galerija. Presenečeni boste, kako pogosto jih ustvarjalci uporabljajo. Medtem ko je logično, da je TV-serij Živi mrtveci polna posebnih učinkov, je malo manj logično, da jih kar mrgoli v Talentih v belem.

Tako so popularni filmi videti brez posebnih učinkov:

Godzilla prej ...Odpri galerijo

So se tudi vam razblinile sanje?


Film Bastards (2017) Filmski napovednik: Bastards (2017) Katera igralka bi bila boljša Anastasia Steel iz filma Petdeset odtenkov sive? Katera igralka bi bila boljša Anastasia Steele iz filma Petdeset odtenkov sive? Nagrade Emmy 2016 Nagrade emmy 2016 – zmagovalci 68. podelitve televizijskih oskarjev Petdeset odtenkov teme je največkrat ogledan napovednik vseh časov. Petdeset odtenkov teme, največkrat ogledan napovednik vseh časov! ·