Takšno je življenje v zraku: stvari, o katerih stevardese ne želijo govorite
V zraku · buzz buzz

Biti stevardesa je ‘najbolj romantično delovno mesto’, vendar lepa dekleta, ki so zmeraj nasmejana, skrivajo veliko skrivnosti, ki jih ne razkrivajo potnikom – to so stvari, o katerih stevardese ne želijo govoriti.

V preteklosti so bili zgolj moški uslužbenci na letalu.

Nekoč so bili zgolj moški uslužbenci na letalu, a se je situacijo spremenila. Medicinska sestra z imenom Ellen Church, ki se je naučila upravljati z letalom leta 1930, je predlagala, da bi delala kot pomočnica pilota v podjetju Boeing Air Transit. Druge letalske družbe so ugotovile, da je to odlična marketinška poteza za privabljanje večjega števila potnikov: če se mlado dekle ne boji letenja, bi morali ostali slediti njenemu zgledu.

Stevardese so kapitanove pomočnice.

Mnogi ljudje verjamejo, da je naloga stevardese streči hrano, ohranjati čistočo in streči potnike, a je v resnici glavna naloga stevardese biti oči in ušesa pilota. Stevardese nadzorujejo delovanje letala, in če gre kaj po zlu, o tem poročajo kapitanu. Vsako uro so v stiku s piloti, da se prepričajo, da vse poteka dobro.

Spanje na letalu ni priporočeno med vzletanjem in pristajanjem.

Mnogi ljudje radi zaspijo takoj po tem, ko se vkrcajo na letalo. Toda stevardese tega ne priporočajo, saj morajo pogosto takšnim ljudem pomagati zaradi tlaka v nosu, ki povzroči krvavitev iz nosu. Najbolje je, če žvečite žvečilni gumi, preden letalo doseže nadmorsko višino.

Kateri sedež je priporočljiv?

Na zadnjem delu letala so najbolj varni sedeži. Tudi storitev v tem delu letala je boljša. Razlog za to je zelo preprost: vse, kar potnik zahteva, je v zadnjem delu letala.

Zakaj morate upoštevati navodila stevardese?

Če stevardesa npr. zahteva, da postavite stol v pokončen položaj, to morate storiti takoj. Zakaj? Zato, da si potnik, ki je za vami, ne poškoduje nosu med grobim pristankom. Če se ne strinjate z ukazi, lahko uporabijo tudi silo. Nekatere letalske družbe uporabljajo tudi električne paralizatorje.

truman Iščeš smisel v življenju? Pomembni sta izključno ti dve stvari 14 navad, ki se jim odreči, če želiš živet bolj srečno 14 navad, ki se jim odreči, če želiš živet bolj srečno Inside North Korea. Socialistična pravljica: fotografije Severne Koreje, kot jih še niste videli 32144330_2113373258931659_408652707851665408_n Vsi na Instagramu so obsedeni s tem londonskim klubom, še posebno z roza sobo · · · · ·