kellogg-desert-house-1-026
Utrip mesta · arhitektura

Puščava, neizprosna in ostra, gotovo ni mesto, kjer si predstavljate svoj sanjski dom. Drugače si to predstavljata Bev Doolittle in njen mož, ki sta se odločila za nakup štirih hektarjev suhe zemlje in skalovja izven kalifornijskega Joshua Tree National Park in zgradila The Desert House, eno izmed najbolj osupljivih in edinstvenih kosov stanovanjske arhitekture, ki smo jih kadarkoli videli. Še pred nekaj dnevi je bila naprodaj, danes je prodana.

The Desert House, ki je bila prvotno zasnovana v sredini osemdesetih, je potrebovala približno sedem let od začetne osnove do njenega zaključka v letu 1993. Zakonca Doolittle sta se povezala s skupino odličnih arhitektov ter ustvarila svojo vizijo: dom, ki se zlilje z grobo okolico.

Ken Kellogg in njegova edinstvena dela na Japonskem in Havajih, so izzvali estetiko in vibracije, ki sta jih zakonca iskala.

Okoli 432 kvadratnih metrov velika hiša iz betona, jekla, stekla in bakra je zgrajena na živi granitni skali. Zunanjost poslopja spominja na ogromnega členonožca do vesoljskega plovila, odvisno kje stojimo. Notranjost pa poseže še po bolj radikalnih idejah. Naravno bogata svetloba se zlije s skalami in neverjetno notranjo opremo, ki jo je oblikoval John Vugrin.

In cena? Okoli 2, 5 milijona evrov.

PREBERITE ŠE: Neverjetna savna na jezeru

V galeriji si oglejte The Desert House.

The Desert House je bolj skulptura, kot arhitektura. Odpri galerijo
Slamnata kabina, Polinezija Neverjetne hiše na vodi Soseska Markthal studia MVRDV 10 najboljših futurističnih sosesk v letu 2014 cover Gorska koča v obliki skale “Antoine” DCIM105GOPRO Ustvarjalec Minecrafta kupil najdražjo hišo na Beverly Hillsu · · ·