fstoppers-parrot-teleprompter-kickstarter1
V zraku · tehnologija · gadgeti

Vsi, ki ste kdaj hoteli posneti ”vlog” (videoblog, ki ni bil čista improvizacija) ali promocijski video, ste se že srečali s tem, da ste pozabili ali zamešali besedilo in vam je vse skupaj uspelo šele v 14. poskusu. Če se s tem ukvarjate na dnevni bazi, zna biti to precej zamudno. Na televizijskih hišah so to rešili s ”trotl” bobni, ki pa so bili do zdaj predragi za domačo rabo. A tu je zdaj The Parrot, za katerega rabite le DSLR fotoaparat z možnostjo snemanja in pametni telefon.

Čeprav spodrsljali včasih popestrijo posnetke, pa ob resnih vsebinah niso primerni. Če snemate predstavitveni video za Kickstarter kampanjo ali želite kaj prodati potencialni stranki, si neprofesionalnega odnosa pač ne morete privoščiti. A vso besedilo si je včasih težko zapomniti. Na televiziji so to rešili s ”trotl” bobni, ki pa so za domačo rabo predragi (od 1.500 evrov navzgor), poleg tega pa nam manjka tudi preostala profesionalna snemalna oprema. A ta zavoljo kvalitetnih DSLR fotoaparatov, ki znajo snemati in pametnih telefonov, ni več potrebna, kot tudi ne ”kiksi”, saj je Brigham Arce ustvaril The Parrot, žepni (100 mm x 100 mm x 80 mm), peresno lahki (120 gramov) in cenovno dostopen ”trotl” boben.

Tako vsem tistim, ki ”vlogate” ali snemate predstavitvene in podobne videe, zdaj ni več treba memorirati besedila na pamet kot Soči v srednji šoli, rezati in lepiti posnetkov, narediti deset in več poizkusov ali posneti video, kjer sicer berete, a je očitno, da ne gledate direktno v kamero. The Parrot namreč pomete z vsem tem in to za desetino cene (za cca. 150  evrov) klasičnega trotl bobna. To mu je uspelo s tem, da se je skrčil, da je boben steklo zamenjal za obojestransko pleksi (akril) ogledalo, tam kjer je prostor za LCD, pa je sedaj prostor za pametni telefon.

PREBERITE ŠE: Google Translate: mobilna aplikacija prevaja tudi s pomočjo fotoaparata

Ker mu je uspelo tudi  na Kickstarterju, ga lahko v redni prodaji pričakujete v zadnji tretjini leta 2015.


dlu9rmkaucqdkdmcdl9l Hello Touch X: spolna igračka za pare Up3 5 najbolj “stylish” nosljivih tehnoloških pripomočkov cover Tealightful Timer – pametna ura za pripravo čaja na Kickstarterju google-glass Google Glass: Google 19. januarja ustavil prodajo pametnih očal · ·