1-Photon-Space-outside-in-the-day
Utrip mesta · arhitektura

Medtem ko zima nezadržno trka na naša vrata, postaja prisotnost sončnih žarkov vse bolj dragocena dobrina in še bolj pomemben faktor za naše dobro razpoloženje. Čeprav je moč sončne svetlobe na razpoloženje dokumentirana, se ni kaj dosti časa posvetilo raziskovanju o obliki doma, ki bi povečal moč naravne svetlobe, še posebej koristne zdravju. The Photon Space je modularna konstrukcija stanovanjske arhitekture, zasnovana posebej za večji dostop naravne svetlobe, medtem ko zagotavlja takojšnjo zasebnost s pritiskom stikala.

The Photon Space, zasnovan z uporabo nano-tehnologije in večplastne ter visoko zmogljive steklene stene, omogoča prebivalcem bivanje v naravni svetlobi. Delo, ki temelji na raziskavah profesorja Russella Fosterja iz Oxforda, The Photon Space preusmeri tehnologijo, da koristi sonce izven sončne energije in nahrani prebivalce z nevidnimi fotoreceptorji za boljše fizično in psihološko zdravje.
Prototip je zasnovan na samo 45 kvadratnih metrih, kompaktna dnevna rešitev pa vključuje dnevno sobo in spalnico z modularno integrirano kuhinjo in kopalnico.
Steklene plošče so dvojno in trojno zastekljene ter ponujano maksimalne zmogljivosti za učinkovit nadzor nad notranjo toploto, brez pretiranega zanašanja na ogrevanje in ohlajanje.

PREBERITE ŠE: Neverjetne hiše na vodi

The Photon Space je zasnovan tako, da lahko preko aplikacije na pametnem telefonu preklopimo iz popolnoma preglednega stekla na motno steklo. To ni namenjeno le zasebnosti, temveč tudi boljšim spalnim pogojem in zdravljenju stresa, vključno z anksioznostjo, sezonsko čustveno motnjo, vzdrževanjem energije in libida zdravja. Po želji pa lahko dodamo še dodatno plast stekla za večjo zasebnost.
Prva takšna konstrukcija se je pojavila na ulicah Londona kot del The London Design Festival v letu 2013, sedaj pa ekipa na otoku Bornholm na Danskem zbira donacije za še večjo stekleno konstrukcijo, katere tehnologija in inženiring bi našla pot tudi v naše domove ali bolj verjetno, na našo naslednjo počitniško destinacijo.

Oglejte si The Photon Space v galeriji.

Odpri galerijo
Al Noor Tower Al Noor Tower: najvišji nebotičnik v Afriki kellogg-desert-house-1-026 The Desert House: najbolj neverjetna arhitekturna stvaritev je prodana Slamnata kabina, Polinezija Neverjetne hiše na vodi Soseska Markthal studia MVRDV 10 najboljših futurističnih sosesk v letu 2014 · ·