Kapa za nos
V zraku · buzz buzz

Prava zima še ni prišla, a nas jutro vsakič znova opozori, da z dnevi temperatura močno upada. Počasi bo čas, da pregledate svojo omaro in se prepričate, ali ste pripravljeni na zimske dni. Puhast plašč, rokavice, kapa, šal … Videti je, kot da ste precej pokriti … razen seveda tisti del telesa, ki vsako leto štrli izpod toplih oblačil in je najbolj rdeč – nos. Kaj storiti z njim?

Saj veste, kako je, ko zima potrka na vrata. Vsi šik modni kosi in kombinacije, ki ste jih pripravili za zimo, gredo lahko samo še v pozabo, ker je, verjemite, toplota na prvem mestu, ko nastopi najbolj ‘žleht čas’ v letu. Debel plašč, nogavice, kape, šali in rokavice postanejo najboljši prijatelji, ki vas vse tja do aprila, ko se zima počasi poslavlja, toplo objemajo in zakrivajo vsak del telesa, ki bi lahko bil izpostavljen ledenim snežinkam in vetru. Ampak, zakaj vsako leto pozabimo na en del telesa – nos, ki je vedno rdeče barve kot pri jelenčku Rudolfu in ga nikakor ne moremo zavarovati?

Verjetno zato, ker se še nihče ni spomnil, da bi ustvaril ‘kapo za nos’, ki bo varovala ta najbolj izpostavljen del telesa. Podjetje Nosewarmer, ki ima sedež v Združenem kraljestvu, se je odločilo za proizvodnjo kap za nos v različnih slogih in barvah, ki bodo morda postale bistven pripomoček za letošnjo zimo.

Ustanoviteljica Sally Steel-Jones je to idejo realizirala že leta 2009 – takrat je kapico za nos nosila zgolj doma, a je ljudem očitno njena ideja bila všeč, saj izdelek zdaj prodaja po vsem svetu. Kapica na nosu je morda zares videti neumno, a na vas je, da izberete, ali bo letos moda pretehtala nad toploto.

Galerija slik – ‘Kapa za nos’

Kapa za nosOdpri galerijo

shutterstock_370029713 Ljudje, ki popravljajo slovnične napake drugih, naj bi bili “najbolj nadležni”! tatuj Fotografije žensk in moških, ki prikazujejo lepoto mešane rase shutterstock_1138911656 24. oktobra bo na nebu lovčeva luna (“Hunter’s Moon”) shutterstock_1186049257 5 karakternih značilnosti, ki sestavljajo zabavno osebnost · · · ·