Nakit 2019: odštekani trendi za moderne ženske
Utrip mesta · moda

Ženske vedo, da je nakit njihov najboljši prijatelj, ki igra pomembno vlogo pri dopolnitvi sloga. Zato je prav, da tudi letos obogatite svojo kolekcijo z izbranimi kosi. Oblikovalci napovedujejo, da bo v letu 2019 priljubljen odštekan nakit.

Ne glede na to, na kakšen nakit prisegate, klasičen ali trendovski, lahko vedno izboljšate svojo kolekcijo, če upoštevate nasvete oblikovalcev. Tako kot se v tekstilni industriji moda zelo hitro spreminja, tudi nakit hitro dobiva nove oblike in vzorce – strokovnjaki zato svetujejo, da v svojo kolekcijo dodate predvsem klasične kose, ki so brezčasni, in si tu in tam privoščite tudi kakšen trendovski kos, ki bo osvežil vaš videz.

Oblikovalci napovedujejo, da bo v letu 2019 priljubljen morski stil, nosili boste sodobne bisere, srčke iz 80. let prejšnjega stoletja in veliko več!

Srebrni kristali

Ariana Grande ne postavlja zgolj mejnikov v glasbeni industriji, temveč je obnorela svet tudi z nakitom, ki ga je nosila v spotu za pesem 7 rings. Oblikovalka Alessandra Richi je obudila nostalgičen trend, na katerega so na prehodu v novo ero prisegala dekleta z vsega sveta.

Sodobni biseri

Četudi pravijo, da so diamanti najboljši prijatelji vsake ženske, ne smete pozabiti tudi na bisere, ki jih je čisto vsaka deklica občudovala, ko jih je našla v babičini skrinjici z nakitom, pa če so bili pravi ali ne.

Sodobni biseri nimajo prav nič s klasičnim nakitom, kot ga poznate. Letos boste namreč nosile velike okrogle uhane, minimalistične zapestnice z gromozanskim biserom in ogrlice, polne drobnih biserov, ki pokrivajo kar cel prsni koš in ramena.

Srčki iz 80. let prejšnjega stoletja

Srčki velikih in nenavadnih oblik, bodo v letošnjem letu “must have” nakit. Zaradi svojega posebnega videza so kot naročena za drznejše ženske, ki se dobro spoznajo na modo in vedo, kako tak nakit v obliki ogrlice ali uhanov kombinirati z oblačili in drugimi dodatki.

View this post on Instagram

window to my heart 🗾❤️💧🌈 @safsafu

A post shared by alyssa coscarelli (@alyssainthecity) on

Morski pridih

Če spremljate modne blogerke svetovnega kova, vam je potem jasno, da ogrlice iz školjk, ki so bile priljubljene v letu 2018, ne nosijo le surferji in “morska dekleta”, temveč tudi modni navdušenci.

Letos se očitno obsesija s školjkami nadaljuje in gre korak dlje – tako bodo vaša ušesa in vrat krasile gromozanske školjke različnih oblik, barv in materialov.

Verige

Starejše generacije so živele v času, ko so bile tanke ogrlice iz verig priljubljene in jih je nosil čisto vsak. In zdaj so del moderne mode. Nosite jih lahko posamično, lahko združite več najljubših posamičnih ogrlic ali kupite kombinacijo več različnih modelov, spetih v eno ogrlico.

Poleg tankih verig bodo letos priljubljene tudi velike, težke ogrlice iz verig, ki so okrašene z večjimi ali manjšimi dodatki, kot so biseri, zlatniki, srca …

View this post on Instagram

Necklace goals via @jasmyntea

A post shared by Maria Dueñas Jacobs (@mduenasjacobs) on

Uhan brez para

Če se ne morete odločiti med dvema modeloma uhanov, lahko zdaj nosite oba hkrati oziroma najdete neujemajoč par.  Oblikovalci verjamejo, da so razparjeni uhani videti veliko bolj modno kot ujemajoč se par uhanov.

Takšna moda je posebna, ker lahko ustvarjate kombinacije, ki vam padejo na pamet, če so v mejah okusa, seveda.

Barvni nakit

Pravilo, da morate biti zmerni, ko gre za barvni nakit, je v letošnjem letu le še lep spomin, saj bo 2019 v znamenju barvnega nakita. Klasični kosi nakita so videti nekoliko resno, medtem ko so pisane ogrlice, prstani, uhani ali zapestnice igrivejši.

Kot že verjetno veste, je leto 2019 v znamenju neon barv, zato bo letos zelo priljubljen nakit v pink in fluorescentni barvi. Izstopite iz svoje cone udobja in se olepšajte z barvnim nakitom.

Najlepše manikire 2019: trendi, ki jih lahko ustvariš sama doma Najlepše manikire 2019: trendi, ki jih lahko ustvariš sama doma shutterstock_565884475 Kdaj se odpira Primark / Ljubljana / 2019? David-Bowie-X-Vans-Sneaker-Collection-00Hero David Bowie x Vans: kolekcija superg, posvečena glasbeni ikoni Ženska sončna očala 2019: lepota v znamenju klasike in športa Ženska sončna očala 2019: moda v znamenju klasike in športa ·