To je pravi čas, ko bi si morala umiti obraz in to ni tik pred spanjem
Utrip mesta · zdravje & lepota

Po letih borbe z notranjimi ‘lenimi demoni’ si končno uspela opustiti navado spanja z ličili. Našla si tudi ustrezen čistilec za svojo kožo, micelarna voda in krema ti tudi ustrezata. A vse gre v nič, ker obstaja pravilo, kdaj bi morala umiti svoj obraz, če želiš doseči karseda dober učinek na svoji koži. Verjetno tudi ti čistiš svoj obraz tik pred spanjem? Napaka.

Po dolgem dnevu, polnem obveznosti, si verjetno tudi ti zvečer privoščiš kopel ali topel tuš, nato umiješ obraz in se odpraviš v posteljo. Pohvalno, a eno stvar delaš narobeobraz bi morala umiti prej.

Kdaj? Že ko se pokažejo prvi sončni žarki.

Tako, kot je tvoje telo navajeno na določen ritem in ima svojo notranjo uro, je tudi tvoja koža navajena, da v večernih urah gre na zasluženi počitek – to pomeni, da naj bi se v nočnem času težje ustvarjale nove celice in odmirale stare, pravijo strokovnjaki.

Čiščenje kože v jutranjih urah, ko se pokažejo prvi sončni žarki, ki tudi sporočajo, da je čas, da se prebudimo, naj bi po mnenju raziskovalcev s Center for Genomic Regulation bilo skladno z našo notranjo uro. Očiščena koža naj bi bila tako varovana pred staranjem in poškodbami.

To seveda ne pomeni, da morate opustiti svojo večerno rutino, temveč strokovnjaki priporočajo, da uporabljate kreme, ki vsebujejo retinol, vitamin A, in serume, ki naj bi pomagali, da aktivne molekule prodrejo globlje v kožo.

Tvoj lepotni spanec bo dobil nove dimenzije!

shutterstock_561769342 Nasveti, vredni zlata: kako se obnašati, ko otrok dobi gripo? shutterstock_128732438 Ni vseeno, kdaj si umivaš lase – to je pravi čas! PR2 (3) (1) Ste v formi za nove izzive? 7 napak, ki jih delaš pri uporabi suhega šampona. 7 napak, ki jih delaš pri uporabi suhega šampona ·