Copyright Thibaud Chevalier @ Continental Productions
Utrip mesta · mobilno

Vsak ima svojo najljubšo barvo, a ko gre za barve pri avtomobilih, se lahko vnamejo kar vroče razprave. Še vedno ima več kot 75 odstotkov ljudi najraje belo, sivo, črno in srebro barvo. Vendar to še vedno pomeni skoraj 25 odstotkov tistih, ki so pri barvah jeklenih konjičkov pripravljeni biti nekoliko bolj pustolovski.

Pripravili smo nabor najbolj priljubljenih barv, za katere se odločajo kupci v letošnjem letu. Tukaj so naši najljubši barvni trendi avtomobilov.

1. Rdečkasto rjava navdihuje
Boj med navdušenci modre in navdušenci kostanjevo rjave se je pred leti prenesel v avtomobilsko industrijo, s povečanim povpraševanjem po temno rdečih tonih pa se je močno vrnil v tem letu. Pričakovati je, da bomo v prihodnjih letih videli vedno več tovrstnih barvnih trendov – od globoko rdečih in opečnatih do bolj tradicionalno rjavih.

2. Neskončni odtenki sive
Siva se nikakor ne sme zamenjati za klasično srebrno – nov način, kako potovati s sivino, je morda potreboval nekaj časa, da se je »prijel«, vendar se zdi, da bo trend ostal. Na cestah vidimo vedno več bolj temno sivo namesto bledih, cementnih odtenkov, in pa tudi nekaj zanimivih interpretacij.

3. Barve neba
Ti intenzivni, svetli odtenki nas takoj spomnijo na »Cookie Monster« (saj veste, pošastka iz oddaje Sezamova ulica), karibsko morje in modro nebo. Čeprav modra do zdaj ni bila tako priljubljena kot npr. rdeča, v zadnjem času dejansko lahko vidimo nekaj neverjetnih odtenkov.

4. Mornarsko modra
Saj tole poznate tudi sami, kajne? Vidite temni avto, ki je videti črne barve, vse dokler ga ne ujame luč ali močnejša svetloba. Takrat pa se zaradi bisernih delcev zgodi eksplozija barve. Zdi se, da je mornarsko modra nova črna.

5. Neskončni užitki čokolade
Mnogi proizvajalci raziskujejo ne-tako-barvit svet rjavega. Podpiramo.

6. Citrusne barve
Kljub podatkom, ki kažejo na padec števila ljudi, ki bi izbrali rumene ali pomarančne avtomobile, smo letos zaznali nekatere razpoke v teh raziskavah. So pa to barve, ki jih na cesti vsekakor ne zgrešite.

7. Kontrasti
Kontrastne strešne barve, zrcalni pokrovi, dirkalne linije, prelivajoče se barve … Bodite drzni in v katalogu barv poiščite tudi kakšno nevsakdanjo kombinacijo.

8. Vroča rdeča
Preprosto: rdeča bo vedno in za vedno v stilu, ne glede na trende.

 


Dragi avtomobili, ki jih vozijo zvezdniki. Zvezdniki, ki vozijo najdražje avtomobile Pravi Nissan Qashqai Black Edition  in narejen s 3D pisalom. Nissan Qashqai, izdelan s 3D-pisalom Seat Mii by Cosmopolitan Seat Mii samo za ženske – avtomobil, izdelan po meri ženske shutterstock_468271937 Kako lahko v Ljubljani preživite brez avtomobila? · · · ·