PicMonkey Collage
Utrip mesta · destinacija

Veste, katere so zares najlepše plaže na Jadranu?

Težko pričakovane počitnice se hitro bližajo, morje se vztrajno greje in se pripravlja, da v svoj objem sprejme vse sprostitve potrebne turiste. Če si boste letos vzeli nekaj dni za skok na Hrvaško in njihove najlepše plaže, vam predlagamo, da obiščete kakšno od teh! Našli boste vse – od romantično peščenih do pustolovsko kamnitih plaž!

Najlepše plaže na Jadranu …

Plaža – Zlatni rat – Bol na Braču

Najlepše plaže na Jadranu za sanjskimi azijskimi plažami prav nič ne zaostajajo. To zagotovo dokazuje Zlati rat na Braču, čudovita peščena plaža, ki se zajeda globoko v morje. Ta neverjetna struktura peska, ki glede na veter in tokove večkrat spremeni svojo obliko, leži dva kilometra zahodno od pristaniškega mesta Bol.

Plaža – Crni molo – Crikvenica

Plaža Crni molo v Crikvenici vsako leto privabi na stotine turistov. Poleg čudovitega peska in kar nekaj plitvine, ki zelo ustreza družinam z majhnimi otroki, ponuja tudi pester program aktivnosti.

Plaža – Uvala Bijeca – Medulin

Uvala Bijeca je najbolj znana plaža v Medulinu. In to z dobrim razlogom. Med mladimi družinami je priljubljena zaradi enostavnega vstopa v morje, poleg tega pa se lahko otroci tam zabavajo na vodnem toboganu. Odrasli se medtem lahko spočijejo v enem izmed barov, iz katerih se pogled razprostira na bližnje otočke.

Plaža – Rajska plaža – Rab

V mestu Lopar leži kilometer in pol dolga peščena plaža. Rajska plaža je bila nagrajena z nagrado modra zastava, ki je podeljena za kakovost ponudbe in čistost morja. Rajska plaža je primerna za majhne otroke, saj ima širok pas plitvine. Blizu je športni center, kjer lahko preizkusite svoje spretnosti v tenisu, nogometu, košarki, minigolfu, odbojki in namiznem tenisu.

Plaža – Plaža Solaris – Šibenik

Na plažo Solaris se podajte tisti, ki ste željni dobre zabave. Turistov in domačinov polna plaža ponuja priložnost za spoznavanje novih ljudi in številne aktivnosti – od vodnih toboganov do gusarskih ladij.

Plaža – Stiniva – Vis

Čeprav je dostop do morja ob plaži Stiniva nekoliko težji, je ta destinacija zagotovo vredna obiska – plaža Stiniva je bila namreč razglašena za najlepšo plažo v Evropi. Plažo zamejujeta dve visoki pečini, ki sta med seboj oddaljeni le štiri metre. To ohranja plažo ves dan v senci, poleg tega pa zaradi težkega dostopa predstavlja naravno selekcijo prevelikega pritoka turistov. Najlažje je dostopna po morju, peš pa se boste morali podati na 25-minutni sprehod po ozki, strmi stezi.

Plaža – Kraljičina plaža – Zadar, Zaton

Kraljičina plaža, znana tudi pod imenom Ninska laguna, je dolga peščena plaža, ki je primerna za vse tipe obiskovalcev. Tam je moč najti zdravilno blato, ki so ga uporabljali že stari Rimljani. Za majhne otroke je poskrbljeno s pasom varne morske plitvine.

Plaža – Makarska riviera – Brela, Baška Voda, Makarska, Tučepi, Podgora

Eno najbolj znanih turističnih območij v Dalmaciji je gotovo odmevna makarska riviera. Večkilometrske plaže so posute s prodom in peskom. Ob robu so nasajeni borovci, ki dajejo zavetje tudi v najbolj vročih poletnih dneh.

Plaža – Dražica – Biograd na Moru

Plaža Dražica poleg čudovite narave ponuja zajeten seznam aktivnosti – lunapark s tobogani, trampolini in avtomobilčki za najmlajše ter niz lokalov za potešitev žeje. Poleg tega pa se, tako kot Rajska plaža na Rabu, ponaša z nagrado za čisto morje.

Plaža – Baška – Krk

Peščeno-prodnata plaža Baška je izredno priljubljena med mladimi družinami. V neposredni bližini so trgovine, bari in gostilne, dostop do morja pa je enostaven. Prednost plaže Baške je tudi ta, da leži Krk precej blizu, zaradi česar je ta plaža popolna izbira za vse, ki jim dolga vožnja ni preveč pri srcu.

Plaža – Sakarun – Dugi otok

Slab kilometer dolga plaža Sakarun obiskovalca zlahka zavede, da misli, da je pravzaprav na tropskem otoku. Lani se je s turkizno modrim morjem in belim peskom uvrstila na seznam najlepših zalivov na svetu.

PicMonkey Collage Top žurerske plaže na Hrvaškem Najlepše koče v Evropi Guardian: med najlepše počitniške koče v Evropi sodi tudi slovenska Najlepše plaže na svetu 2016 Nenavadni prizori v Dubaju Dubaj: nenavadni prizori, na katere boste naleteli zgolj v Dubaju · · ·