najboljsi filmi 2018
Kulturni izbor · film

Na spletni strani Metacritic so ponovno izbrali najboljše filme preteklega leta in zna se zgoditi, da za nekatere izmed njih še niste slišali. Poglejte si, kateri so najboljši filmi 2018 po mnenju kritikov.

Na Metacriticu so ocenili filme letošnjega leta. Ker se filmi ocenjujejo sproti, obstaja možnost, da se bo vrstni red najboljših filmov tega leta še spremenil. Zaekrat pa si poglejte, kateri so najboljši filmi 2018 po mnenju kritikov.

15. Ne puščaj sledi (Leave No Trace, 2018)

Oče in njegova 13-letna hčerka živita idilično življenje, majhna napaka pa spremeni njuni življenji za vedno.

14. Zvezda je rojena (A Star is Born, 2018)

Glasbenik pomaga mladi zvezdi v vzponu, čeprav ga njegovo pijančevanje in leta vedno bolj potiskajo v brezno brezupa.

13. Medvedek Paddington 2 (Paddington 2, 2018)

Paddington, zdaj srečen pri družini Brown in priljubljen član lokalne skupnosti, sprejme vrsto nenavadnih del, da bi lahko kupil darilo za 100. rojstni dan tete Lucy. A ne pričakuje, da bodo mu darilo ukradli.

12. Stalinova smrt (The Death of Stalin, 2017)

Ko sovjetski diktator Stalin po 30. letih vladvine nenadoma umre, se njegovbi nasledniki spustijo v borbo za oblast.

11. Zama (2017)

Film temelji na romanu Antonia Di Benedetta iz leta 1956. Glavni lik je Don Diego de Zama, španski oficir, ki v 17. stoletju v mestecu Asunción, čaka na premestitev v Buenos Aires.

10. Eight Grade (2018)

Vase zaprta najstnica poskuša preživeti zadnji teden v osmem razredu.

9. Hladna vojna (Zimna wojna, 2018)

Strastna ljubezenska zgodba o dveh ljudeh z različnim ozadjem in temperamentom, se dogaja v 50. letih prejšnjega stoletja, postavljena pa je na ozemlja Poljske, Berlina, Jugoslavije in Pariza.

8. Zgodba (The Tale, 2018)

Filmska ustvarjalka se znajde v precepu, ko iz otroških zapisov odkriva podrobnosti o njeni posebni ljubezenski izkušnji z dvema odraslima osebama, a se to ne sklada z njenimi spomini. Zdaj je odločena, da bo to dvoje uskladila.

7. Burning (2018)

Jong-su nekega dne naleti na dekle, ki je nekoč živela v enaki soseski kot on. Zdaj ga ta prosi, da pazi na njeno mačko, medtem ko sama odpotuje v Afriko. Ko se vrne, predstavi Bena, skrivnostnega fanta, ki ga je spoznala v Afriki in ki ima prav poseben hobi.

6. Najljubša (The Favourite, 2018)

Zgodnje 18. stoletje, Anglija. Krhka kraljica Anne in njena bližnja prijateljica Lady Sarah vladata državi. Ko prispe nova služabnica Abigail, se s svojim šarmom takoj prikupi Sarah.

5. Gavagai (2016)

Nemški poslovnež odpotuje na Norveško, da bi lahko končal s prevajanjem pesmi v kitajščino, s projektom njegove pred kratkim preminule žene.

4. Jezdec (The Rider, 2017)

Potem, ko si mladi kavboj poškoduje glavo, mora poiskati svojo identiteto in spoznati, kaj pomeni biti moški v osrčju Amerike.

3. A Bread Factory, Part One (2018)

Dorothea in Greta se s svojim umetniškim studijem The Bread Factory nenadoma znajdeta v borbi za preživetje, ko v mesto pride ogromen kompleks, ki si ga lasti kitajski zvezdniški par.

2. Tatiči (Shoplifters, 2018)

Film pripoveduje zgodbo Osama Shibate in njegove žene Nobuyo, ki živita v revščini in se veliki meri zanašata na pokojnino babice. Ko se Osamu in njegov sin Shota odpravita v trgovino, da bi tam ukradla nekaj hrane, spoznata brezdomko Yuri. Vzameta jo domov, kjer družina ugotovi, da je bilo dekle zlorabljeno. Kljub revščini družina Yuri neuradno posvoji.

1. Roma (2018)

Zgodbe o družini srednjega razreda, ki na začetku 70. let minulega stoletja živi v Ciudad de Mexicu.


MV5BMDRkNzJmZTctM2ViYS00MTNhLWE0MzQtMDZhMjUyMjMxOGM3XkEyXkFqcGdeQXVyNjI4Mzg5OTg@._V1_SY1000_CR0,0,1499,1000_AL_ To je najslabši božični film vseh časov 10 filmov, ki jih vsi gledajo, ko jim je dolgčas Ko ne veš, kaj bi sam sabo: 10 filmov, ki jih MORAŠ VIDETI, če ti je dolgčas a-star-is-born_ZKS5C0 Zlati globus 2019: kdo so nominiranci za zlate globuse? 5a307e7e46290 10+ dejstev o seriji Igra prestolov (Game Of Thrones), ki jih ne poznajo niti največji privrženci te uspešnice · · · · ·