PicMonkey Collage
Utrip mesta · destinacija

Hrvaška je hitro postala ena najbolj priljubljenih počitniških destinacij v Evropi – zaradi svojih dih jemajočih pokrajin, izjemnega števila otokov in kulturne dediščine. Znana pa je tudi po svojih živahnih poletnih festivalih in zabavah na plažah, ki na leto privabijo več tisoč navdušencev z vsega sveta. Čez dan lahko tako uživamo v prelepi kulisi in soncu, zvečer pa se pod zvezdnatim nebom prepustimo glasbenim festivalom in drugi zabavi. Katere so torej top žurerske plaže na Hrvaškem?

Top žurerske plaže na Hrvaškem:

Zrće, Pag

Zrće so pravi kraj za vse željne zabave. Ta dragulj vabi s svojimi klubi, ki so vedno odprti in ki gostijo vodilne mednarodne DJ-e in glasbenike. Junija, julija in avgusta potekajo na plaži glasbeni festivali, kot so Fresh Island, Hideout in Sonus. Vse svoje čute lahko damo na plano v atmosferi katerega od najboljših klubov, katere od čudovitih plaž ali bazenov in tudi na fantastičnih zabavah na ladjah, kjer lahko prisluhnemo Arminu van Buurenu, Sigmi, Rudimentalu, Iggy Azalea in številnim drugim.

Tisno

Manjše mesto in pristanišče severozahodno od Šibenika leži tako na kopnem kot na otoku (Murter). Spektakularni sončni zahodi, intimne peščene plaže in čudovita arhitektura so popolna oaza za tiste, ki ljubijo festivale. “Blaznost” se začne konec junija in traja do začetka avgusta. V dveh neverjetnih mesecih se tako zvrstijo Garden Festival, Electric Elephant, Stop Making Sense in Soundwave Festival. Ob samotnih, zasebnih zalivih ter na ladjah, plesiščih ob morju, v barih in nočnih klubih si bomo želeli, da bi poletje trajalo večno.

PREBERITE ŠE: Najlepše plaže na svetu 2016

Rovinj

Rovinj izstopa s svojo slikovito prefinjenostjo in romantičnim pridihom. Pogosto je označen kot najbolj romantično mesto na Hrvaškem, ta čudoviti biser pa zagotavlja tudi edinstveno vrsto zabave. V Rovinju se odvija Croatia Summer Salsa Festival, eden najživahnejših glasbenih festivalov, ki na rovinjske ulice prinaša nalezljive latinske ritme. Še več, Rovinj obiskovalcem omogoča, da z Dolce Vita, prvim hrvaškim vintage festivalom, potujejo nazaj v 50. leta prejšnjega stoletja. Če se raje prepustimo elektronskim ritmom, lahko obiščemo Dimensions Festival, ki proslavi konec poletne sezone.

Hvar

Hvar, znan kot najbolj sončen hrvaški otok, je priljubljena destinacija znanih in slavnih ljudi. Razburljivo nočno življenje ponuja številne nočne klube, bare in salone, kjer lahko podnevi srkamo koktajle, noč pa preplešemo ob latinskih in elektronskih ritmih. Dan lahko izkoristimo v Carpe Diem, obdanem s palmami in bazeni, ali pa opazujemo sončni zahod v Hula Hula.

Najlepše koče v Evropi Guardian: med najlepše počitniške koče v Evropi sodi tudi slovenska Najlepše plaže na svetu 2016 Nenavadni prizori v Dubaju Dubaj: nenavadni prizori, na katere boste naleteli zgolj v Dubaju Burger King Spa na Finskem Burger King Spa – savna v restavraciji s hitro prehrano · · ·