Mini hiša na kolesih Toybox Home ima vse kar imajo veliki.
Utrip mesta · arhitektura · Utrip mesta · mobilno

Če je preprostost ključ do sreče, potem je Toybox Home povzetek te filozofije. Gre namreč za prikupno hiško na kolesih, ki na 13 kvadratnih metrih ponuja vse kar topel dom potrebuje. Drobceno domovanje, ki namesto na temeljih stoji na kolesih, je delo Franka Hendersona in Paula Schultza. Sestavlja jo 6 kvadratnih metrov velika dnevna soba, slaba dva kvadratna metra velika kopalnica in skoraj 4 kvadratne metre veliko ”podstrešje”, kuhinja in jedilnica pa sta hkrati delovna površina. Ker manj je več.

Hiška na kolesih Toybox Home ni lepa le na pogled, je tudi ekološko ozaveščena- navznoter in navzven. Streha in delno ”fasada” sta namreč iz termoplastike, ki ni le obstojna ampak tudi odporna na UV žarke in vročino. Prikolica prav tako zbira deževnico in vodo reciklira, drseča steklena vrata in številna okna pa spustijo vanjo ne le dovolj svetlobe, pač pa jo tudi povečajo.

Tudi v notranjosti mrgoli elementov, ki delajo v prid okolja in so kot švicarski nož, torej multifunkcionalni. V to drugo kategorijo na primer sodijo kocke za shranjevanje, ki so hkrati stoli, v drugo pa kuhinjski umivalnik s posebno pipo, ki štedi z vodo. Kljub majhnosti ne manjkajo ne hladilnik, ne zmrzovalnik, pod kuhinjskim koritom pa se je našlo mesto tudi za opekač. Nasproti kuhinje je miza, ki služi kot jedilna miza ali delovna površina. Jasno kadi v kopalnici ne gre pričakovati, zato pa je tam tuš (grelec za vodo zagotavlja 76 litrov tople vode), umivalnik in stranišče. Varčna pipa pa je hkrati tudi šoba za tuš.

PREBERITE ŠE: Ecocapsule – samozadostna mobilna hiška na veter in sonce

Nad kopalnico se nahaja spalni prostor, kamor dostopamo prek lestve iz kuhinje. Zakonska postelja in tri majhna okna bodo poskrbela za udoben spanec, dober zrak in razgled. Mobilna hiška je prirejena tudi za zimske razmere, saj je dobro izolirana in opremljena z ogrevanje (talno ogrevanje), na prodaj pa je za preračunanih 43 tisoč evrov.

Mini hiša na kolesih Toybox Home ima vse kar imajo veliki.Odpri galerijo
Prej - potem Ofis arhitekti: Sodobna prenova gorenjskega skednja 10_JC_full R&D Laboratory: stanovanje prihodnosti Restavracija PNY Pariška restavracija, ki prepriča s subtropskimi elementi city-6 Nekdanja tovarna v St. Louisu je postala osupljivo urbano otroško igrišče · ·