shutterstock_1146456677
Utrip mesta · destinacija

Ljubljana je ponosna prejemnica priznanj 2019 Experts’ Choice! Nagrado prejme manj kot 2 % svetovnih znamenitosti, hotelov in restavracij, kar daje priznanjem toliko večjo težo ter predstavlja odlično promocijo za Ljubljano. Z Expert’s choice in Best of Ljubljana so nagradili dvajset ljubljanskih znamenitosti, deset restavracij in 41 namestitvenih objektov.

Izbor najboljših je že četrto leto zapored naredila komisija na podlagi zapisov strokovnjakov s področja turizma v vodilnih publikacijah kot so turistični vodiči, revije, časopisi in pomembnejši blogi. Izbor nagrajencev v letu 2019 temelji na več kot 1,5 milijona ocenah za 500 destinacij po svetu. S priporočili publikacij, kot so Condé Nast Traveler, The Telegraph, Lonely Planet, Michelin Guide, Afar Magazine, Fodor’s, Frommer’s, Inside Guides in drugih so za najboljše ljubljanske znamenitosti izbrali Ljubljanski grad, NUK, Tromostovje, Mestni trg in ljubljansko tržnico.

Kot najboljše restavracije so navedli Restavracijo Strelec, Pri škofu, Gostilno Na gradu, Gostilno As in Klobasarno, kot najboljše hotele pa Vander Urbani Resort, Hotel Cubo, Antiq Palace Hotel & Spa, Grand hotel Union in Adora hotel.

Ocenjevalci so vsem naštetim podelili oznake TripExpert Best of Ljubljana in Expert’s choice.


TripAdvisor: najbolj romantični hoteli ta trenutek TripAdvisor: najbolj romantični hoteli ta trenutek To je najbolj "instagramana" lokacija na svetu in ni to, kar pričakuješ To je najbolj “instagramana” lokacija na svetu in ni to, kar pričakuješ Triki stevardes, ki ti bodo resnično pomagali pri pakiranju Triki stevardes, ki ti bodo resnično pomagali pri pakiranju poroka na prostem Sanjski kotički za poroke na prostem v Sloveniji