flatliners-screen1
V zraku · buzz buzz

Vsi smo že kdaj pomislili na to, kaj se bo zgodilo, ko umremo. Prav to, da si tega ne moremo predstavljati, je najbolj strašljiva lastnost smrti. Znanstveniki so zdaj odkrili, kaj se zgodi z našimi možgani, ko umremo. Izsledki raziskave vas bodo presenetili.

Dr. Sam Parnia iz univerze v New Yorku je odkril, da človekova zavest deluje tudi po tem, ko človek že umre. Njegova ekipa je raziskovala primere žrtev srčnega zastoja, za katere se je že zdelo, da je njihovega življenja konec, a so pozneje oživele.

Ti ljudje so bili sposobni opisati dogodke, ki so se odvijali med tem, ko se je njihovo srce ustavilo. Spomnili so se, denimo, pogovorov med zdravniki in medicinskimi sestrami.

Medicina sicer pravi, da smrt nastopi, ko srce neha biti. Posledično možgani ne prejemajo več krvi, kar onemogoča telesu, da ostane živo. Možganska skorja, ki nam omogoča mišljenje, v času do 20 sekund neha opravljati svoje funkcije.

To še zdaleč ni edini primer, ki je pokazal, da naši možgani po smrti še ne nehajo delovati. Nedavno so zdravniki iz Kanade poročali o pacientu, čigar možgani so kazali znake aktivnosti še po tem, ko so izključili aparate, ki so pacienta ohranjali pri življenju.

100 najlepših ženskih obrazov 100 najlepših ženskih obrazov 2017 shutterstock_206090806 Ne boste verjeli, kakšne plastične operacije so vedno bolj priljubljene Before-Midnight-2 9 ‘pravil’ za vroče dolgoletno razmerje, ki jih mora poznati vsak par kristopher-roller-188180 18 idej za novoletne zaobljube · · ·