Alkoholizirani ljudje bodo stežka dobili prevoz domov.
V zraku · tehnologija

Zaposleni v podjetju Uber neprestano iščejo načine, s katerimi bi izboljšali svojo storitev. Kaj novega so se tokrat domislili pri ameriškem gigantu, ki je zaslovel s svojo aplikacijo, ki nepoklicnim voznikom omogoča opravljanje komercialnih prevozov?

Uberjevim voznikom prevažanje opitih strank ni nič tujega. Prav zaradi tega razloga so se pri Uberju odločili, da patentirajo sistem umetne inteligence, ki bo prepoznal, ali je potnik preveč pijan, da bi se usedel v avto. Tehnologija naj bi pri ugotavljanju opitosti upoštevala strankino lokacijo, število tiskarskih napak pri uporabi mobilne aplikacije, hitrost hoje in celo kot, pod katerim uporabnik drži telefon.

Aplikacija bo na podlagi zaznanih podatkov prevoznika preusmerila na drugo lokacijo ali pa ga povezala z voznikom, ki ima s pijanimi potniki več izkušenj. Nekaj polemik je sicer nastalo na temo izkoriščanja alkoholiziranih ljudi. Na slednje namreč še posebej prežijo nekateri vozniki, ki si na ta način obetajo višji dobiček.

Tehnologija v praksi ne bo uporabljena še vsaj nekaj let. Uber za zdaj v Sloveniji ni na voljo, lahko pa pričakujemo, da se bo to kmalu spremenilo.

Love Hulten OriginX OriginX: igralni sistem, ki izžareva retro nostalgijo spiderman_screen_ps4_001_1465878337 E3 2018: 10 težko pričakovanih računalniških iger, ki jih boste lahko preizkusili kmalu f1cb9313d26a2ae93a85aed0c07695e5 Z Orionom se lahko naučite anatomije mačjega telesa https_%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Famitchowdhry%2Ffiles%2F2018%2F06%2FiOS-12 Te nove kul funkcije prihajajo na tvoj iPhone in iPad · ·