Upamo, da je z vašim zdravjem vse v najlepšem redu.
V zraku · tehnologija

V zadnjem času smo priča porastu inovacij na področju zdravstvene nege. Tehnologija teži k temu, da bi ljudje s pomočjo posebnih pripomočkov znali zase poskrbeti sami. Ta koncept upošteva tudi nova inovacija – elektronska koža.

16 × 24 LED-zaslon, ki ga elektronska koža prikazuje, je prek brezžičnega omrežja povezan s kardiogramom. To omogoča, da lahko prikazuje uporabnikov srčni utrip. S tem, ko opazuje bitje srca, lahko naprava odkrije morebitne znake bolezni.

Zaradi zmanjševanja rodnosti in podaljšanja življenjske dobe se povprečna starost prebivalstva vedno bolj viša. Takšne naprave pripomorejo k temu, da bi oboleli v večji meri zase poskrbel sam in tako olajšal delo svojim bližnjim. Ustvarjalci želijo, da bi elektronska koža postala standarden pripomoček v zdravstveni negi. Ljudem bi namreč svetovala, ali se morajo odpraviti na obisk k zdravniku.

Za projektom stoji Takao Someya, profesor na univerzi v Tokiu, ki upa, da bo njegov patent na trgu na voljo v  treh letih. Do takrat ga čaka še veliko dela. Najbolj pomembno je, da mu z ekipo uspe izboljšati zanesljivost elektronske kože. Ob tem lahko težave nastanejo tudi pri množičnem tiskanju izdelka. Podjetje, zadolženo za slednje, je japonski Nippon Printing.


emojipedia-sample-images-2018-emoji-11 Prihaja 157 novih emojijev Muskov ognjemetalec To zdaj prodaja Elon Musk! Vaša nova trgovina. Robomart: prva samovozeča trgovina na svetu relync-r1-scooter-3 Električni skuter Relync R1 se lahko zloži na velikost kovčka · ·