controversial-illustrations-gunsmithcat-luis-quiles-2-700
V zraku · buzz buzz

Španski umetnik Luis Quiles je skozi ilustracije zelo nazorno predstavil manj prijetno, temno plat družbe, njeno moralno pokvarjenost, ki se skriva za ovojem etike in opravičuje naša dejanja. In ker danes velikokrat učinkuje le še šok terapija, so v tem slogu tudi pričujoče slike, ki so neprijetno ravno zato, ker tako surovo in brez slehernega okraševanja razgaljajo resnico.

Ilustracije Luisa Quilesa bodo pri marsikomu vzbudile gnus, a dejstvo je, da nihče izmed nas, vključno z družbo kot tako, ni svetnik in da imamo vsi kaj masla na glavi in umazane skrivnosti. A bolj kot to, bode v oči dvoličnost, stvari, ki jih navzven ostro obsojamo, a smo jih velikokrat krivi tudi sami.

PREBERITE ŠE: Drawing a Day: Simpatične ilustracije zagrebške umetnice za lepši dan

Vsekakor gre za kontroverzen projekt, saj na precej grob način problematizira družbo, ki da je izgubila moralni kompas, čeprav trdi, da se ni izgubila in da ve kam mora. Quiles koplje po seksizmu, homofobiji, nasilju, izkoriščanju, cenzuri,… simptomatičnih temah, ki se dogajajo tik pred našimi nosovi.

Odpri galerijo
Pensive Curly Young Woman on Gray Background 7 stvari, ki jih lahko kontroliramo v življenju Woman Wrapping Christmas Gifts At Home Kako hitro in enostavno zaviti darilo foto Fotografije posnete ravno v pravem trenutku Waiting for her. Handsome young man in smart casual wear holding bouquet of flowers and smiling while standing at the street Devet gest pravega kavalirja