vintage oglasi
V zraku · buzz buzz

V zadnjem času je mogoče zaznati vedno več zgražanja nad stereotipizacijo žensk. Slednje so v medijih največkrat predstavljene kot spolni objekt, v preteklosti pa so veljale predvsem za simbol dela v kuhinji.

Eli Rezkallah je 31-letni umetniški fotograf, ki je nedavno predstavil serijo fotografij z naslovom “In a Parallel Universe”. Ta je sestavljena iz posodobljenih različic seksističnih oglasov, ustvarjenih v 50. letih 20. stoletja. Kot boste lahko opazili v galeriji, je v oglasih moške postavil v položaj žensk.

Eli je pojasnil, da je idejo za svoj projekt dobil, ko je na zahvalni dan obiskal svojo družino v New Jerseyju. Prisluhnil je pogovoru moških sorodnikov, ki so menili, da se ženske najbolje znajdejo v kuhinji, pri skrbi za otroke in opravljanju ‘ženskih obveznosti’. Čeprav je vedel, da veliko moških dandanes ni enakega mnenja, pa je bil presenečen, da mnogi še vedno niso opustili takšne miselnosti.

Čeprav so bili oglasi, ki jih je preoblikoval, izdani pred približno 60 leti, pa je njihov vpliv očitno še vedno prisoten. Zato se je odločil, da ljudem ponudi nekoliko drugačno sliko sveta.

Umetnik libanonskih korenin upa, da bodo ljudje, ki so še vedno ujeti v zmotnem prepričanju, naposled le sprejeli, da je stereotipizacija žensk neupravičena.

Galerija – Kaj se zgodi, če moški v oglasih prevzamejo vloge žensk?

Kaj se zgodi, če moški v oglasih prevzamejo vloge žensk?Odpri galerijo

2018-11-26 Ideje za božična darila 2018: darila za prijateljico, ki ima rada črno barvo Pozor! Ne kupuj novih oblačil, preden ne narediš tega Ne kupuj novih oblačil, preden ne narediš tega Tako so videti pod mikroskopom stvari, ki jih vsakodnevno uporabljamo. Tako so videti pod mikroskopom stvari, ki jih vsakodnevno uporabljamo 10 'nespornih' stvari, ki vas lahko v tuji državi spravijo v resne težave. Pazi, kaj počneš: takšno vedenje te lahko v tujini spravi v resne težave · ·