citymagazine-cover
Utrip mesta · dom · V zraku · tehnologija

Švedska Ikea, ki je le še korak oddaljena od otvoritve svoje trgovine tudi pri nas, je oznanila novo linijo izdelkov za dom. Pa saj jih ves čas, si mislite. No, takšnih prav gotovo ne, saj gre za pametne izdelke. Če so telefoni pametni, zakaj ne bi bile tudi žarnice?

Linija žarnic Trådfri, ki je sicer na trgu od letošnjega marca, bo zdaj kompatibilna tudi z Applovo platformo HomeKit. Uporabniki Applovih napravic bodo tako lahko z iPhoni, iPadi, pametnimi urami ali aplikacijo Siri z enim samim klikom lahko upravljali z 10 svetili hkrati. Od zatemnitve pa do spreminjanja barve svetlobe, vse to samo s pomočjo pametne tehnologije. V liniji Trådfri lahko najdete LED in halogenske žarnice, žarnice za omare ter LED-panele, ki so najboljši približek naravne svetlobe in kot taki skrbijo za vaše boljše počutje doma.

PREBERITE ŠE: IKEA S POHIŠTVOM, KI GA LAHKO SESTAVITE BREZ ORODJA

Do prihajajoči jeseni naj bi pametne žarnice Trådfri upravljali tudi še prek platform Amazon Alexa oz. Google Assistant. Pri Ikei si namreč želijo, da bi bilo čim manj omejitev za uporabo njihovih pametnih žarnic in da bi našle pot v čisto vsak dom. No, jeseni se očitno ne bomo veselili samo novih šolskih dogodivščin.

Galerija slik: Ikein pametni dom

Ikein pametni domOdpri galerijo
doma narejeni bazeni Trend tega poletja so doma narejeni bazeni Playplay-cover Retro pohištvo PLAYplay – igrivo, barvito, drzno city-night-scape-blinds-4 Zatemnitvene zavese, zaradi katerih boste imeli občutek, da živite v penthousu Lanmodo Lanmodo: senčnik za avtomobil, ki je lahko tudi šotor za ljudi · · · · · ·