V septembrskih večerih se sproščajte ob teh filmih, ki pridejo na velika platna.
Kulturni izbor · film

September velja za mesec svežih novih začetkov, prenatrpanih urnikov in obveznosti. Da boste čim bolje uskladili delo s sprostitvijo, je tu 12 filmov, ki jih morate nujno pogledati. Za vsakega se bo našlo kaj dobrega!

Tem najboljšim filmom bomo namenili septembrske večere:

Srhljivka
Nuna (The Nun), 2018

Duhovnik s strašljivo preteklostjo in dekle iz noviciata se na pobudo Vatikana odpravita v Romunijo, da raziščeta smrti mlade redovnice, ki si je vzela življenje. Pri tem ne tvegata le življenji, temveč tudi vero in svoji duši, saj se morata soočiti z zlobno silo v obliki demonske nune, ki je terorizirala občinstvo v filmu ‘Priklicano zlo’. Opatija bo postala grozljivo bojišče med živimi in prekletimi.

od 6. septembra / Kolosej, Cineplexx

Akcijska komična kriminalka
Pokvarjeni pliškoti (The Happytime Murders), 2018

Skrivnost umora je postavljena v svet, v katerem lutke in ljudje sobivanja, vendar so lutke obravnavane kot državljani drugega razreda. Ko člane lutkovne zasedbe otroške televizijske oddaje iz 80. začnejo ‘ubijati’ drugega za drugim, nekdanji policaj prevzame ta skrivnosten primer. “Če stvari postanejo zmešane kot sranje, bom postal zmešan kot sranje.”

od 6. septembra / Kolosej, Cineplexx

Kriminalna komična drama
Črni KKKlanovec (BlacKkKlansman), 2018

V zgodnjih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja se Ron Stallworth, prvi afroameriški detektiv, ki se je pridružil policijskim vrstam na policijski postaji v mestu Colorado Springs, pogumno poda na nevarno misijo. Poln zagona, volje in želje se mladi detektiv pretihotapi v združbo Kukluksklan, rekrutira pa tudi starejšega kolega Flipa Zimmermana, s katerim se podata v neusmiljen boj proti ekstremistični sovražni skupini.

od 6. septembra / Kolosej, Cineplexx

Družinska pustolovščina
Christopher Robin (Christopher Robin), 2018

Christopher Robin je mlad fant, ki se je nekoč podajal v številne avanture s simpatičnimi živalmi, a z odraščanjem je odprl novo poglavje, se posvetil službi in družini ter se je izgubil na življenjski poti. Nenadoma sreča svojega starega prijatelja Medveda Puja, ki zakoraka v svet ljudi zato, da bi pomagal Christopherju, da ponovno prebudi otroka v sebi in mu pomaga najti njegove prijatelje.

od 13. septembra / Kolosej, Cineplexx

Akcijski film
Predator: Vrnitev (The Predator), 2018

Z vrnitvijo vesoljskih lovcev na Zemljo se lahko soočijo le častni bivši vojaki in zlovoljni učitelj naravoslovja. Tokrat so najsmrtonosnejši lovci v vesolju še močnejši, pametnejši in smrtonosnejši, saj so se gensko nadgradili z DNK-jem drugih vrst. “Predatorji ne sedijo in izdelujejo klobukov iz rebrnih kletk. Predatorji osvajajo vesolje.”

od 13. septembra / Kolosej, Cineplexx

Misteriozni triler
Milo za drago (A Simple Favor), 2018

Stephanie je mami blogerka, ki želi odkriti resnico o nenadnem izginotju njene najboljše prijateljice Emily. Skupaj s prijateljičinim možem Seanom se odpravita na pot raziskovanja, ki je polna preobratov, izdaj, skrivnosti, razodetja, ljubezni, zvestobe, umorov in maščevanja. “Moja žena je enigma. Lahko se ji približaš, vendar ji nikoli ne prideš blizu. Ona je kot osupljivi duh.” Bosta odkrila, kaj se je zgodilo Emily?

od 13. septembra / Kolosej, Cineplexx

Psihološki triler
Vsi vejo (Todos lo saben/Everybody Knows), 2018

Laura se po 14. letih vrne iz Buenos Airesa, kjer si je z možem Alejandrom ustvarila družino, v domačo vas blizu Madrida, da bi se udeležila sestrine poroke. Na prisrčnem snidenju se zgodi nepričakovano srečanje – znova se vidita s staro ljubeznijo Pacom, ki je zdaj družinski človek. Ko nenadoma ugrabijo Laurino hčerko Irene, Alejandro sklene, da bo priletel iz Argentine, v Španiji pa se medtem vrstijo zemljiški spori, stare družinske zamere in ugibanja o bogastvu. Z reševanjem Irene bo razkrivanje družinskih skrivnosti postalo neizbežno.

od 13. septembra / Kolosej

Komedija
Moj kuža Patrick (Patrick), 2018

Sarah je mlada ženska, katere življenje je trenutno v velikem razsulu. Zadnja stvar, ki jo potrebuje, je odgovornost in skrb za drugo osebo. A včasih ne gre vse po planu, saj ji je babica zapustila zelo razvajenega psa Patricka. Najprej se s Patrickom bori, a se stvari začnejo spreminjati in tudi njun odnos se začne spreminjati. Babica je gotovo morala imeti razlog za takšno odločitev?

od 20. septembra / Kolosej, Cineplexx

Romantična drama
Na obali Chesil (On Chesil Beach), 2017

Florence in Edwarda, mlad par v zgodnjih dvajsetih letih, spoznamo na njun poročni dan. Kot po poroki sledi, se odpravita na medene tedne, kjer se začneta prepirati. Florence odvihra iz sobe, Edward ji sledi in njuno prerekanje se nadaljuje na plaži Chesil. Iz vrste prizorov spoznamo, kako različna sta si. Na usodni poročni dan eden od njiju na plaži sprejme pomembno odločitev, ki za vedno popolnoma spremeni njuno življenje.

od 20. septembra / Kolosej

Mladinska romantična komedija
Gajin svet (Gajin svet/Gaja’s world), 2018

11-letna Gaja je dekle, ki živi v sveže razdrti družini, in sicer z očetom Petrom in 14-letno sestro Teo, ki je tipična najstnica. Njun oče, ki se je doslej posvečal predvsem svoji zdravniški karieri, mora po odhodu žene za začetek najprej spoznati svoji hčeri in si prislužiti njuno zaupanje. Gaja pogumno vodi očeta, medtem ko  se Tea naivno zaplete v nevarnost svetovnega spleta. Ko pride trenutek pomembne odločitve, jih Petrovo ukrepanje poveže in vzpostavi kot družino, ki si je blizu.

od 27. septembra / Kolosej, Cineplexx

Komedija
Večerna šola (Night School), 2018

Skupina zgub je prisiljena, da se udeležijo nočne šole v upanju, da bodo opravili izpit, s katerim bodo končali srednjo šolo. Med njimi je tudi Kevin Hart, ki v večerni šoli spozna druge ‘falirance’, ki si vsak na svoj način prizadevajo opraviti nujno potrebni izpit. Kako bodo zdržali kot skupina? Ali jim bo pri njihovem zaključnem izpitu učiteljica v pomoč?

od 27. septembra / Kolosej

Triler
Pepermint: Angel maščevanja (Peppermint), 2018

Na usoden dan mlada mama Riley North izgubi najbolj dragoceno stvar v življenju: partnerja in hčer. Ker se znajde na točki, ko nima več česa zgubiti, se odloči, da bo od svojih sovražnikov vzela ravno tisto, kar je bilo njej odvzeto pred leti – življenje. Izuri se, okrepi in se po petih letih vrne močnejša kot kadarkoli prej. Edino, kar si želi, je pravica.

od 27. septembra / Kolosej, Cineplexx

snakes-on-a-plane-1200-1200-675-675-crop-000000 Absurdni ultimati igralcev, ki so spremenili vsebino filma aileen-wuornos-in-prison 10+ dokumentarcev o serijskih morilcih, ki vas bodo pretresli do kosti armageddon-1998-03-g 10+ vsebinskih lukenj v popularnih filmih, ki jih ne bi smeli prezreti sundays_illness-h_2018 Najboljši Netflixovi filmi 2018 (do zdaj) · · · · ·