Tajvanski nebotičnik
Utrip mesta · arhitektura

Na Tajvanu so nedavno odprli nenavaden nebotičnik, čeprav se na prvi pogled zdi, da bi morali z odprtjem še nekoliko počakati, saj se zdi nedokončan. Toda ni in tudi vaš zaslon nima mrtvih slikovnih točk. MahaNakhon je 77-nadstropna stavba, pod katero se podpisuje mednarodni arhitekturni biro Buro Ole Scheeren.

Nenavaden nebotičnik MahaNakhon v višino meri 314 metrov in se ponaša z nazivom najvišje stavbe v tej otoški državi (za 14 metrov je višji celo od Eifflovega stolpa). Dozdajšnjega rekorderja, nebotičnik Baiyoke Tower II, je posekal za 10 metrov. Nahaja se v poslovnem predelu Bangkoka, imenovanem Silom.

PREBERITE ŠE: Kako bo izgledal nebotičnik s silhueto Beyoncé?

77-nadstropna stavba je vsebinsko gledano ”koktajl” poslovnih prostorov, stanovanj, lokalov, restavracij in trgovin, ne manjka pa niti razgledna ploščad z impozantnim razgledom na prestolnico.

Nebotičnik MahaNakhonOdpri galerijo
Palača mehurčkov Palais Bulles Palais Bulles – palača mehurčkov je najdražje stanovanje v Evropi Steklena panoramska pot na Kitajskem Steklena panoramska pot na pečini – od višine se zvrti! Prestižni hotel s petimi zvezdicami in lastnim deževnim gozdom. Dubaj dobiva luksuzni hotel z lastnim deževnim gozdom Zapuščeni olimpijski objekti po svetu Olimpijske igre: zapuščeni olimpijski objekti po svetu · · ·