Vedno znova nas presenetijo: smešna dejstva o moških
V zraku · buzz buzz

Saj ste že slišali, da so ženske z Venere in moški z Marsa, kajne? No, tudi znanstveniki so podobnega mnenja. V različnih raziskavah in študijah so namreč prišli do zanimivih dejstev o moških, za katere skoraj gotovo niste vedeli (ali pa jim niste verjeli).

1. Preveč bogastva in lepote lahko moškemu pravzaprav škoduje. Ženske so v eni raziskavi namreč povedale, da se nerade zapletajo z uspešnimi ali čednimi moškimi, vsaj kar se tiče dolgoročnega razmerja. Po drugi strani pa je zakon lahko za privlačne moške nezadovoljiv. Moški so namreč v zakonu zadovoljnejši, če je ženska tista, ki je privlačnejša.

2. Želite vedeti, s kolikimi ženskami je spal moški? No, kazalnik tega je lahko tudi njegov humor. Ta je namreč precej privlačen, saj razkriva inteligenco, ustvarjalnost in ostale ‘dobre gene’. Takšni moški so zato pri ženskah uspešnejši.

3. Večina oglasov predstavi moške kot idiote. V raziskavi, kjer so analizirali 477 oglasov, ki prikazujejo opravljanje gospodinjskih del in drugih domačih opravil in so na sporedu v času največje gledanosti, so ugotovili, da so moški v teh oglasih po navadi smešno nesposobni, drugi se nanje negativno odzivajo, niso uspešni in ne dosegajo zadovoljivih rezultatov.

4. Podjetja, kjer ima direktor hčerko, ženskam plačujejo bolje. V raziskavi so uporabili 12-letno obdobje danske delovne sile. Če se je direktorju rodila hčerka, so se plače žensk dvignile do primerljive vsote moških plač. Učinek je bil močnejši, če je bila to prva hčerka, in še močnejši, če je bil to prvi otrok.

5. Revni in lačni moški imajo raje ženske z več oblinami. Bogati in siti moški imajo raje vitke ženske. Finančno stanje vpliva tudi na ljubezenska razmerja in očitno si revnejši moški želijo žensk z več oblinami, prav tako si jih želijo lačni moški.

6. Privlačne napovedovalke so krive, da si moški ne zapomnijo novic. Vidijo jih namreč kot manj primerne za poročanje o gospodarskih, političnih in vojnih stanjih. Ženske se odzovejo obratno – bolj je napovedovalka privlačna, več si zapomnijo.

7. Moški se počutijo bolje, če lahko udarjajo v različne stvari. Študija je namreč ugotovila, da javna agresija zmanjša moško tesnobnost, ko gre za ogrožanje njegove moškosti. Moškost je namreč kulturno definirana kot stanje, ki ga je treba aktivno, celo agresivno, braniti.

8. Če služba moškega ne bi vplivala na njihovo privlačnost, bi bili precej manj ambiciozni. Za šolanje in kariero se po navadi odločimo pred poroko, vseeno pa lahko te odločitve vplivajo na izbiro partnerja ter na verjetnost za razvezo. Če pri teh odločitvah ne bi bilo tako pomembno, bi moški delali manj, prav tako pa bi se manj učili in službo izbrali v delavskem razredu.

9. Tudi moški hlinijo orgazme. Večina moški se pretvarja med penetracijo, nekateri pa med oralnim zadovoljevanjem, ‘ročnim zadovoljevanjem’ ali med seksom po telefonu. Razlog? Želijo, da se seks konča, hkrati pa ne želijo prizadeti partnerja.

10. Slovenski moški so najbolj pridni na svetu. OECD je namreč pogledala v 29 držav in ugotavljala, koliko časa moški v posameznih državah porabijo za gospodinjska opravila, za katera niso plačani. Raziskava je pokazala, da so Slovenci najbolj pridni moški na svetu. V primerjavi z moškimi iz drugih držav največ svojega časa namenijo gospodinjskim opravilom.


Spamusement park »Spamusement« park: zabaviščni park in toplice v enem One finger selfie challenge - gol selfi z enim prstom, ki prekriva intimne dele 1 Finger Selfie Challenge: goli selfi s prstom, ki prikriva intimne dele Hčero bodite v vzpodbudo pri njenih sanjah in talentih. Tega starši nikoli ne bi smeli reči svojim hčerkam Vse bivše Leonarda Di Capria Vse bivše ženske Leonarda DiCapria · · · ·