37648587_1345978515534087_3302889649453662208_n
V zraku · buzz buzz

Nova študija je pokazala, da naj bi imeli ljudje, ki imajo manj maščobe v zgornjem delu telesa (nad boki), zmanjšano verjetnost možganske kapi, diabetesa ali infarkta. To med drugim pomeni tudi, da velika zadnjica ni nujno povezana s slabšim zdravjem zaradi debelosti. Podrobnosti ugotovitev si preberite v spodnjem članki.

Ste vedeli, da velika zadnjica ni nujno povezana s slabšim zdravjem zaradi debelosti? Marsikatero dekle, ženska in navsezadnje tudi moški se bori z maščobo na zadnjici in stegnih, ki pa jo je pogosto zelo težko izgubiti.

V času, ko nam lepotni ideali kričijo, kakšno je idelano telo, in so kardiovaskularne bolezni, ki so tesno povezane z debelostjo, vodilni razlog smrti v razvitem svetu, se ljudje grizemo in sekiramo za vsak gram.

A kaj o tem pravi znanost? Nedavna raziskava je pokazala, da ni vseeno, kje se nam nabira maščoba. Maščoba okoli trebuha in v zgodnjem delu telesa, naj bi bila tesno povezana s pogostostjo srčne in možganske kapi ter diabetesa. Tu maščoba lažje sprošča molekule maščobnih kislin v krvni obtok.

Maščoba na zadnjici pa, če seveda zgodnji del telesa ni preveč obremenjen z odvečno maščobo, naj ne bi imela takšnih učinkov. Maščoba na zadnjici naj bi bila veliko manj škodljiva, kot maščoba okoli trebuha.


Ribe so rade v stiku z naravo, kjer lahko uravnotežijo svojo notranjo harmonijo. Kateri hobi moraš poskusiti v 2019 glede na svoj astrološki znak? Ideje za božična darila 2018: modna darila za 30-letnico Ideje za božična darila 2018: modna darila za 30-letnico Pariz, Francija Top 7: najlepša božična drevesa na svetu Hirzutizem 5+ telesnih značilnosti, ki jih boste morda videli le enkrat v življenju · ·