Virgin Galactic
V zraku · tehnologija

Za tiste, ki ste že kupili vstopnico za potovanje v vesolje, prihaja dobra novica. SpaceShip Two Virgin Galactic je pred dnevi zaključil tretji nadzvočni polet v puščavi Mojave in dosegel rekordnih 21.641 metrov višine.

Kot so dejali v podjetju Virgin Galactic, je bilo vesoljsko plovilo do višine 14.020 metrov prepeljano z letalom, ki ga je na tej višini spustilo v atmosfero. Nato je ”vesoljska ladja” z uporabo raketnega motorja dosegla rekordno višino 21.641 metrov. Z dvema članoma posadke se je plovilo nato obrnilo ter zajadralo in varno pristalo v puščavi severno od Los Angelesa.

Kot so še povedali v Virgin Galactic, je ta desetminutni test izrednega pomena. Rezultat, ki so ga dosegli, je namreč cilj komercialnega potovanja v vesolje močno približal. Kdaj bo Zemljo z vesolja videl prvi “turist”, še ni znano, vsi ki so izlet v vesolje že rezervirali in ga tudi plačali, pa seveda nestrpno čakajo nanj.

chocolateprint Čokoholiki pozor: prihaja 3D tiskalnik čokolade Mark Zuckerberg, CEO of Facebook, makes Ali Facebook izgublja svoj cool? 4_panono_hongkong Panoramska kamera – žoga, ki presega 100 megapikslov Batmobile-Tumbler-iPhone-5-Protective-Case-03 Ko iPhone postane neustrašni Vitez teme · · ·