Ročne ure Porsche Design 1919
Utrip mesta · moda

Elegantne ročne ure Porsche Design 1919 so dobile ime po letu ustanovitve umetniškega gibanja Bauhaus, ki ga je kot šolo leta 1919 v Weimarju v Nemčiji ustanovil Walter Gropius. Ura pooseblja filozofijo slovitega gibanja, ki je razvilo prepoznaven slog. Ta je bil močno podvržen uporabnosti in je poskušal povezati umetnost in praktično oblikovalsko delo. Tej filozofiji sledijo tudi nove Porschejeve ročne ure, ki kot njihovi avtomobili niso poceni. Za posamezno boste morali odšteti najmanj 3400 ameriških dolarjev.

Kar v svetu arhitekture pomeni gibanje Bauhaus, v svetu avtomobilizma pomeni Porsche. Gre za dve instituciji, ki sta pomembno vplivali na čas, v katerem živimo. Elegantne ročne ure Porsche Design 1919 so poklon omenjenemu gibanju, ki velja za največjo oblikovalsko institucijo 20. stoletja, saj je na glavo obrnila vse tedanje mišljenje umetnikov in jih preobrazila v uporabne in preproste. Bauhausova dela so tako v arhitekturi postala ”trobentice, zvončki, kronice, pomladanski žafrani in telohi” modernizma oziroma funkcionalizma.

PREBERITE ŠE: 19 zanimivih dejstev, ki jih niste vedeli o Porscheju

Porsche je znotraj linije Design 1919 ponudil dve seriji ročnih ur, in sicer štiri modele, ki se skrivajo pod imenom Datetimer, in štiri pod imenom Globetimer. Vse so si na videz podobne, a vendar dovolj različne. Nekako v slogu Porschejevih avtomobilov, ki so v nekem smislu vsi enaki, pa vendar tako zelo različni. Vseh osem ur je izdelanih iz titana in ima 42-milimetrski premer številčnice, pašček pa je na voljo iz usnja ali gume.

Ročne ure Porsche Design 1919Odpri galerijo
Domiselne zimske rokavice Najbolj domiselne rokavice te zime Shiftwear so superge z zaslonom ShiftWear – superge z zaslonom torbanobu NOBU torba: torba z zamenljivim poklopcem Revolver Heart Revolver Heart: predstavitev modne kolekcije v Mariboru · ·