gallery_03.0
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Nov dan, nov Xiaomijev telefon. Tokrat kar dva, ampak eden še posebno zanimiv. Z njim tudi ta kitajski velikan, od poletja prek uradnega uvoznika prisoten v Slovenji, ponuja bralnik prstnih odtisov neposredno v zaslonu. Pa tudi sicer Xiaomi Mi 8 Pro ni prehitro za odpis, saj so specifikacije vrhunske.

Telefon so za zdaj predstavili na Kitajskem, povsem hitro pa se lahko zgodi, da ga bodo pripravili še za »izvoz«. Ali pa tehnologijo reciklirali v kakšnem modelu, ki bo naprodaj tudi tu. Prstne odtise Xiaomi Mi 8 Pro prepoznava na spodnjem delu zaslona, podobno kot že znani modeli Viva ali Oppa in verjetno prihajajoči Oneplus 6T.

Mobilnik poganja procesor Snapdragon 845 (kot Pocophone F1), ima šest ali osem gigabajtov pomnilnika in 128 GB prostora za podatke. Zaslon polne visoke ločljivosti ima diagonalo 6,21 palca z obvezno zarezo, fotoaparata sta zadaj dva, oba z dvanajstimi milijoni točk, sprednji premore dvajset megapik. Zadevo bodo na domačem trgu prodajali za manj kot 500 evrov.

Profesionalnemu pa se je pridružil še »lahki« Xiaomi Mi 8 Lite z malenkost večjim zaslonom. Ta ima bralnik prstnih na klasičnem mestu zadaj, procesor je iz srednjega razreda, a še vedno solidni Snapdragon 660, dvojni fotoaparat pa se ponaša z dvanajstimi in petimi milijoni točk. Cena bo nekje okrog 200 evrov.


Huawei Mate 20 Lite Huawei Mate 20 Lite: odlična izbira za mlade poslovneže iPhone XR iPhone XR: cenovno ugodnejši iPhone ima funkcijo Face ID iPhone XS Max in XS iPhone XS in iPhone XS Max: nova generacija priljubljenih telefonov že čaka na vas! https_%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Fgordonkelly%2Ffiles%2F2018%2F09%2FScreenshot-2018-09-07-at-03.03.15 Novi ogromen iPhone je potrjen in že ima ime · · · ·