Yamaha Tritown: ta električni skiro s tremi kolesi ti pomaga loviti ravnotežje
Utrip mesta · mobilno

Yamaha je naposled le razkrila končno različico njihovega novega trikolesnega električnega skiroja Yamaha Tritown. Skiro je namenjen premagovanju krajših razdalj, zaradi treh koles in LMW tehnologije, pa bo vožnja enostavna in predvsem zabavna.

Yamaha Tritown je koncept, ki smo ga prvič videli leta 2017 (kot del Yamahine futuristične garaže), a danes je postal resničnost – ta električni trikolesni skiro se lahko pohvali s tehnologijo Yamaha Leaning Multi-Wheal (LMW), ki skrbi za usklajeno nagibanje koles in vam pri tem izdatno pripomore k lovljenju ravnotežja.

Za pogon skrbi elektromotor z močjo 500 vatov, energijo pa dobi iz baterije s kapaciteto 380 vatnih ur, ki je nameščena v ohišje skiroja. Maksimalna hitrost, ki jo lahko dosežemo z Yamaho Tritown znaša 25 km/h. Tritown ni med lažjimi skiroji in tehta okoli 40 kilogramov, je pa zaradi tega veliko stabilnejši.

Trikolesni električni skiro Yamaha Tritown meri v dolžino dober meter in je že prestal preizkušnjo pred zainteresirano publiko. Pridobljene izkušnje bodo uporabili pri serijski različici, ki naj bi bila na voljo že prav kmalu.

Galerija: Yamaha Tritown

Yamaha TritownOdpri galerijo
80 Sunreef Power 80 Sunreef Power: teniški as si je omislil takšen luksuz Tesla Netflix Youtube Tesla: med vožnjo bomo kmalu gledali vsebine z Netflixa in Youtuba Napake slabih voznikov: avtomehaniki pravijo, da tega NIKAR ne počnite z avtom Napake slabih voznikov: avtomehaniki pravijo, da tega NIKAR ne počnite z avtom Zaslužiš si luksuzen avtomobil: zakaj je veliko boljši od "običajnih"? Veliko več kot zunanji videz: zakaj je bolje imeti luksuzen avtomobil? ·