shutterstock_618268889
Utrip mesta · kulinarika

Brez soli ni ne življenja ne ljubezni, pravi ljudsko izročilo. Sol je tudi nepogrešljiv del prehrane, kot glavna začimba slanih jedi in pika na i v mnogih sladkih priboljških. Danes so poleg prednosti soli vse glasnejši pozivi k njeni zmerni uporabi. Če ste eden tistih, ki si ne predstavljate življenja brez ščepca belih kristalov in se hkrati želite izogniti prekomernemu uživanju soli, je popolna rešitev za vas s 35-odstotki manj natrija.

Sol je stalnica med začimbami v vsaki kuhinji, s katero izostrimo okus naših jedi. Pomembna je tudi za naše zdravje. Vsaka celica v telesu je sestavljena iz nje, človeško telo pa vsebuje približno 250 gramov soli. V zmernih količinah tako med drugim pozitivno vpliva na delovanje živčnega sistema in izločanje toksinov. Priporočljiv dnevni vnos je približno pet gramov soli.

Čeprav gre za pogosto uporabljeno začimbo, je potrebna previdnost. Njeno čezmerno uživanje je lahko težava za delovanje telesa. Prekomerno uživanje natrija, ki je sestavni del soli, lahko negativno vpliva na naš krvni tlak, ledvice in možgane. Nadzor nad vnosom soli je zato nujen, a hkrati predstavlja izziv.

Ob upoštevanju vsega naštetega so strokovnjaki Podravke svoje znanje in izkušnje združili v edinstveni rešitvisoli Salut. Ta je še posebej primerna za vse, ki imajo radi slano in so pozorni, kakšno količino natrija vnesejo v svoje telo. Zahvaljujoč tej edinstveni mešanici mineralnih soli nove generacije bodo vaše jedi ostale okusne kot prej, z eno pomembno razliko – vsebovale bodo 35 % manj natrija v primerjavi z uporabo običajne kuhinjske soli.

Sol Salut je popolna začimba za solate, zelenjavo, meso in ribe, saj uravnoteži okus hrane. Hkrati je lahka zamenjava za klasično jedilno sol tako po okusu kot uporabi. O kakovosti soli Salut in odličnosti njenega okusa priča tudi osvojeno odličje Superior Taste Award, ki je ena najbolj cenjenih nagrad na področju živil. Prepričajte se še sami in začinite svoje najljubše jedi s soljo Salut.


7910a924f7fe6332ae49d6e9b833963a 7 nenavadnih jedi, ki so jih ljudje v preteklosti naravnost oboževali Svetovni dan Nutelle: reka čokoladne kreme in žlica v roki Svetovni dan Nutelle: reka lešnikovega namaza in žlica v roki tink TINK Superfood Café / Ljubljana: lokal, ki ponuja zdravo hrano in male pregrehe brigitte-tohm-209477-unsplash (1) Najboljši domači makroni: kako doma narediti makrone in pri tem uspeti? · ·