kovr
V zraku · buzz buzz

Le zakaj bi se nekdo trudil ustvariti realistične oljne portrete? Da jih potem lahko uniči, seveda! Kolumbijski umetnik Cesar Biojo počne prav to. Realistične oljne portrete z nekaj zamahi čopiča ‘’uniči’’, da nastanejo slike, ki jih odlikujeta edinstven slog in intimnost.

Cesar Biojo je kolumbijski umetnik, ki trenutno pripravlja doktorat na Univerzi v Barceloni. Njegove oljne portrete bi lahko odlikoval realizem – toda to bi pomenilo, da slika ni končana. Zanj je slika končana šele, ko naslikane figure s hitrimi potezami čopiča ‘’uniči’’. Tako ustvari intimne portrete, ki slogovno spominjajo na postimpresionizem in nas pritegnejo s koceptom uničenja, za katerega imamo vtis, da na sliko pripelje nove dimenzije: čas, gibanje in notranje konflikte vsakega posameznika.

PREBERITE ŠE: 10 najdražjih in najprestižnejših slik na svetu

Več del kolumbijskega umetnika lahko najdete na Facebooku in Pinterestu.

Zanimiva uničena slikarska dela pa si oglejte v naši galeriji!

Odpri galerijo
Foto: upload.wikimedia.org 10 najdražjih in najprestižnejših slik na svetu airplane-passing-the-mooon-perfect-timing (1) 22 fotografij posnetih v ravno pravem trenutku kama-surfing-pig-go-pro Nova zvezda GoPro kamere je rojena: pujs Kama, ki surfa na havajskih valovih Albert-Einstein-genius 44 citatov, ki vas popeljejo v revolucionarni um Alberta Einsteina · ·