cover-zeisss
V zraku · tehnologija · gadgeti

Zeiss ZX1 ima tipalo polnega formata in fiksne leče v relativno majhnem ohišju minimalističnega dizajna, namesto zaslona pa majhno tablico z urejevalnikom fotografij.

Fotoaparat Zeiss ZX1 je tip fotoaparata nameri in sproži, kar, če nič drugega, v fotografijo spet prinaša nekaj zabave. Tozadevno ima le malo fizičnih gumbov, pa tudi leče so fiksne (35 mm, f/ 2.0), a je vgrajenega pomnilnika več kot dovolj (512 GB).

To pa še ni vse. Vse, kar bi želeli narediti, naredimo prek na dotik občutljivega zaslona velikosti 4,3 palca, ki je v bistvu majhen tablični računalnik s sistemom Android. Zato na njem teče mobilna različica Adobovega urejevalnika fotografij Lighrtoom. Precej zmogljiva aplikacija, kar pomeni, da marsikatero izboljšavo lahko naredimo že na fotoaparatu, preden fotografijo pretočimo prek Wi-Fi-ja ali USB-C-kabla. S tem je Zeiss dokazal, da zna poleg kakovostnih leč izdelovati tudi zanimive fotoaparate. Čeprav ga je označil kot “zasnovo”, pa bo morda komercialna različica zagledala luč sveta že naslednje leto. Kajpada so o ceni tiho, a za podobno zmogljive fotoaparate tekmeci zahtevajo okoli tri tisočake.


dims Fujifilm Instax Square SQ20: takojšna fotografija tudi iz videa ezgif.com-webp-to-jpg (3) 5 najboljših dronov za začetnike photokina_Verteilerseite_Aussteller_Teaser-Bild_Zukunft_1200x675_144dpi_m24_full_m36_1025 Photokina 2018: kar smo videli in kar so napovedali andrew-santellan-761987-unsplash Top 7: dodatki za ljubitelje gramofonskih plošč · ·