2018-11-27
V zraku · buzz buzz

Ljudje od nekdaj želimo vedeti, kaj se z nami zgodi po smrti. Nekateri verjamejo, da njihove duše odpotujejo v nebesa ali pekel, drugi menijo, da se kmalu ponovno rodimo, medtem ko je večina naklonjena prepričanju, da preprosto utonemo v pozabo.

Ne glede na to, v katero skupino spadate, vas bodo izsledki nove raziskave gotovo šokirali. Vas zanima, kaj se bo zgodilo z vašimi možgani, ko umrete?

Znanstveniki so ugotovili, da posameznikova zavest deluje tudi po tem, ko njegovo srce neha biti. To pomeni, da je na nek način ujet v svojem telesu in morda celo sliši zdravnike, ko ti proglasijo čas njegove smrti.

Dr. Sam Parnia je pod drobnogled vzel nekaj primerov srčnih zastojev po Evropi in Združenih državah Amerike. Pacienti so se kljub temu, da so jih že proglasili za mrtve, po ponovnem bitju srca spomnili, kaj se je tekom procesa oživljanja dogajalo okoli njih.

Parnia je v pogovoru za portal LiveScience povedal, da so ljudje natančno opisali pogovore med zdravniki in medicinskimi sestrami, kakor tudi vizualne podobe, ki jih je bilo mogoče zaznati. Medicinsko osebje je obenem priznalo, da so se omenjene stvari res dogajale.

Ekipa raziskovalcev se trenutno osredotoča na študijo, ki temelji na preučevanju možganov po smrti. V prvi vrsti si želi najti nove precizne metode, ki bi pripomogle k razvoju znanosti na tem področju.


pulover Grdi božični puloverji, ki jih nujno potrebuješ za letošnje praznike Popolnoma sporne otroške igrače, ki vam lahko prikličejo nočne more. Popolnoma sporne otroške igrače, zaradi katerih boste imeli nočne more jordan-whitfield-525166-unsplash 8 edinstvenih hobijev, ki vodijo do odličnih navad vintage oglasi Umetnik je zamenjal ženske in moške vloge v vintage oglasih, da bi pokazal, kako absurdni so v resnici · · ·