Biografska komična akcija
Varuhi zapuščine
(The Monuments Men, Nemčija, ZDA, 2014)
Kulturni izbor · film

Varuhi zapuščine je napeta in zanimiva zgodba, ki temelji na resničnih dogodkih, o ljudeh ki so našli, rešili in shranili neprecenljiva umetniška dela med drugo svetovno vojno ter jih vrnili njihovim lastnikom.

Med vojno so nacisti izvedli največji rop umetnin, pri čemer so za sebe in za Rajh nakradli več kot pet milijonov umetnin. V ta namen se je formirala skupina sedmih fantov – muzejski direktorji, kustosi in umetnostni zgodovinarji, njihova naloga pa je bila reševanje umetniških mojstrovin in njihovo vračanje lastnikom. A kaj, ko so se fantje bolje znašli v muzeju kot na bojnem polju, njihov največji sovražnik pa je bil čas in nacistični tatovi.

Film v naše kinematografe prihaja 20. februarja, v njem pa bo zaigrala kar lepa bera svetovnih filmskih zvezd kot so George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville in Cate Blanchett.

Biografska komična akcija Varuhi zapuščine (The Monuments Men, Nemčija, ZDA, 2014)Odpri galerijo
Screen-shot-2010-04-09-at-12.19.32-AM Kultni taksi prizori v filmih Znanstvenofantastična pustolovščina Welcome to Yesterday Najstniška pustolovščina Triler Grand Piano Dolgo pričakovani koncert v trilerju Grand Piano Jurij in pogumni vitezi Animirana pustolovščina Jurij in pogumni vitezi · · · · ·