harry-potter (1)
Kulturni izbor · film

To so čarovniške lekcije, ki še kako veljajo v vsakdanjem življenju!

Številni so odraščali ob knjigah in filmih o Harryju Potterju, ki je spal v omari pod stopnicami in je na svoj 11. rojstni dan izvedel, da je čarovnik. Spremljali so ga skozi vse njegove dogodivščine, odraščali z njim, bili z njim v dobrem in slabem. Kaj so se iz tega naučili?

Z vami delimo 25 modrosti , ki se jih lahko naučite od likov iz zgodbe o Harry Potterju.

1. Harry Potter
Vaša preteklost ni odločilen dejavnik vaše prihodnosti. To samo dokazuje, da imate moč preživeti vse, kar vam življenje vrže na pot.

2. Hermione Granger
Ljubezen je močnejša od sovraštva. Modrost je močnejša od znanja. Zvestoba je močnejša od spodbude – in povsod najdemo pogum.

3. Ron Weasley
Spopadanje s strahovi je naporno, vendar vredno nagrade. Biti pogumen ni tek v bitko z visoko dvignjenim mečem. Včasih je dovolj, da žrtvujete svoj duševni mir, čas in energijo, da drugim pomagate prebroditi njihove boje.

4. Loona Liupka
Biti to, kar si, je največje darilo, ki ga lahko daš svetu. Samo ti lahko svetu poveš svojo resnico, svoje misli.

5. Albus Dumbledore
Veselje najdeš tudi v temnih časih, če se le spomniš prižgati luč.

6. Robaus Raws (Profesor Snape)
Za vsako osebo stoji zgodba. Ne pozabite na to, preden jo obsojate. Če se držite sovraštva, vas bo ubilo. Odpuščajte pogosto in velikodušno. Ljubite močno in zvesto. Včasih tisto, kar je pravilno, ni vedno preprosto.

7. Dobby
Prijateljstvo je nepopisno, čudovito darilo. Držite se tistih, ki jih štejete za prijatelje. Lahko vam rešijo življenje.

8. Mrlakenstein (Voldemort)
Sovraštvo bo na koncu vedno izgubilo. Obstoj brez povezanosti ni življenje. Prav tako poskus preživetja brez ljubezni.

9. Draco Malfoy
Nikoli ni prepozno, da bi se uprli temi. Nikoli ni prepozno, da izkoristite sedanjost in ne dopustite, da preteklost ali ljudje iz nje prevzamejo nadzor nad vami.

10. Molly Weasley
S prijatelji ravnajte kot z družino in z neznanci ravnajte kot s prijatelji. Življenje je predolgo, da bi bila pot sebična. Bodite radodarni v vsem, kar počnete, tako boste našli svojo moč.

11. Sirius Black
Ne določajo vas mnenja drugih ljudi. Dokler veste, kdo ste, ste pristni do sebe in imate v življenju peščico ljudi, ki razumejo vaš pravi značaj, vam ni treba nikomur ničesar dokazati.

12. Javkajoča Jane (Moaning Myrtle)
Preteklost vas bo preganjala le, dokler ji boste dali moč. Če razmislite o tem, se boste morda naučili nekaj o tem, kako upravljati sedanjost.

13. Fatale Tanga (Nymphadora Tonks)
Le enkrat ste mladi. Uživajte. Ne zapravljajte niti sekunde časa, ki ga imate. Ljubite.

14. Minerva McHudurra (Profesor McGonagall)
Za vse, za katere vas skrbi, se je vedno vredno boriti.

15. Krasotilya L’Ohol (Bellatrix Lestrange)
Nenehno zasledovanje preteklosti vas bo naredilo jezne. Nobene koristi ni v iskanju maščevanja ali posvečevanju svojega življenja vzroku sovraštva.

16. Hagrid
Ne morete nadzirati prihodnosti. Lahko samo nadzorujete, kako se pripravljate nanjo, s kom jo boste delili in kako boste ravnali s tistim, kar vam bo prinesla.

17. Remus Wulf
Vi, točno takšni, kot ste, z vsemi pomanjkljivostmi in napakami, si zaslužite ljubezen in ste jo sposobni najti. In čokolada pogosto odpravi slab dan.

18. Kalvara Temyna (Dolores Umbridge)
Spodbujajte neodvisnost. Ponudite pomoč in podporo, namesto da poskušate vse zatreti ali ignorirati.

19. Lily Potter
Ljubezen je najmočnejša sila na zemlji.

20. Fred/George Weasley
Smejte se pogosto. Življenje ni mišljeno tako, da ga vedno jemljete resno.

21. Ginny Weasley
Ohranite hladno glavo. Nimate nadzora nad ljudmi okoli sebe ali nad situacijo, v kateri so se znašli, toda še naprej boste rasli, kljub njihovim dejanjem.

22. Cho Chang
Vzemite si čas za žalovanje. Okrevanje po izgubi ni nekaj, kar traja en dan. Nič ni narobe, če niste pripravljeni za korak naprej.

23. Cedric Diggory
Življenje, ki ga je vredno živeti, ni določeno z vašimi zmagami, ampak z ljudmi, s katerimi ga imate čast deliti. Vedno bodite prijazni in ponižni, in k vam bodo prišli pravi ljudje.

24. Neville Velerit (Neville Longbottom)
Vsi v sebi nosimo tako svetlobo kot temo. Kar šteje, so naše odločitve. Te nas opredeljujejo.

25. Harry Potter
Veliko poguma je potrebnega, da se zoperstavimo svojim nasprotnikom, a prav toliko poguma je potrebnega, da se zoperstavimo svojim prijateljem.


coverlg_home Berlinale 2020: 10 filmov letošnjega festivala, ki si jih morate ogledati James-Bond-Gadgets-1280x720 James Bond: kultni agent 007 in njegove najbolj kultne “igračke” Fernando Colunga_Leticia Calderon 5 Najbolj priljubljena telenovela vseh časov: Esmeralda se vrača na slovenske male ekrane! kurja(2) Kurja Polt 2020: 7. festival žanrskega filma posega “onkraj grozljive domačnosti” / prestavljeno! ·