Seven Hotel
Utrip mesta · destinacija

Čeprav se naša življenja morda zdijo dolgočasna v primerjavi s tistim na filmskih platnih, pa lahko vseeno dobimo vsaj okus po filmu z obiskom enega od 13 znanih hotelov, ki so se pojavili v slavnih filmih. Živite kot Kevin McCallister (Sam doma), četudi samo za dan in četudi brez kamer in soja žarometov.

Čeprav je veliko lokacij na katere naletimo v filmih zgolj kulisa, pa jih je še več, ki so posnete na dejanskih lokacijah. Če bi se radi počutili kot filmske zvezde, vam predstavljamo 13 znanih hotelov iz filmov, ki jih lahko obiščete in tam preživite noč ali dve.

PREBERITE ŠE: Harry Potter: Hotelske sobe po vzoru Bradavičarke

The Timberline Lodge

> Lokacija: Mount Hood, Oregon (ZDA)
> Film: The Shining (Izžaravenje)
Hotel za vse tiste, ki se ne bojite manijakov s sekiro in srhljivih dvojčic Grady. Bojda pa se tudi Shelley Duvall še vedno sprehaja po hodnikih Timberlina.

Fontainebleau

> Lokacija: Miami, Florida (ZDA)
> Film: Scarface (Brazgotinec)
Če želite videti kje je Tony Montana pretresal svoje teorije o kokainu, ženskah in moči, se odpravite v hotel Fontainebleau v Miamiju.

Caesar’s Palace

> Lokacija: Las Vegas, Nevada (ZDA)
> Film: The Hangover (Prekrokana noč)
Nas žalost pravi Cezar tu ni bil nikdar, zato pa so noč po legendarni bratovščini tu preživeli Bradley Cooper in druščina. Lahko jo tudi vi, toda zapomnite si, da so tigri čudovite, a tudi zelo nevarne živali.

Hotel The Seven

> Lokacija: Pariz, Francija
> Film: James Bond
Tajni agent 007 je pogosto gost hotelov. Če bi se radi počutili kot agent njenega veličanstva, potem obiščite ”tematsk007” obarvani The Seven Hotel v Parizu, kjer je interier sob opremljem po vzoru posameznih filmov o Jamesu Bondu.

Sadri Miss oziroma Tatooine

> Lokacija: Tunizija
> Film: Star Wars: A New Hope (Vojna Zvezd IV: Novo upanje)
Sobna strežba, kontinentalni zajtrk, razsežnost palače. Lastnosti, po katerih Jedi ne hrepeni. Jedi hrepeni po noči na rodnem planetu v ”bungalovu” na puščavskem planetu Tatooine, kjer lahko srka modro mleko, kupi droida in požira dvojni sončni zahod.

Hotel Millennium Biltmore

> Lokacija: Los Angeles, Kalifornija (ZDA)
> Film: Ghostbusters (Izganjalci duhov), Spider-Man (Človek pajek), Wedding Crashers (Lovci na družice), True Lies (Resnične laži), itd.
Millennium Biltmore je nastopal v več filmih kot Kevin Bavon in eksplozije skupaj. Luksuzen od glave do pet je popoln primer življenja na veliki nogi.

Hotel Desert Sands za motoriste

> Lokacija: Albuquerque, Nova Mehika (ZDA)
> Film: No Country For Old Men (Ni prostora za starce)
Če se spomnite zadnjega prizora iz moderne klasike bratov Cohen, potem verjetno ne boste želeli ostati v hotelu Desert Stands. Če se iz kakršnega koli razloga odločite, da boste, potem vas to ne bo pretirano udarilo po žepu, a zaklenite vrata. Zakaj? Zaradi več kot očitnih razlogov.

The Georgian House

> Lokacija: London, Anglija
> Film: Harry Potter
Ta hotel je dodobra izkoristil svojo odlično lokacijo v centru Londona in sobe tematsko opremil po vzoru sob iz franšize o mlademu čarovniku Harryju Potterju. S to razliko, da vas tu ne bodo popredalčkali, le številko sobe vam bodo določili.

The Hobbit Motel

> Lokacija: Waitomo, Nova Zelandija
> Film: Lord of the Rings (Gospodar prstanov), The Hobbit (Hobit)
Hobiti živijo v duplinan v Srednjem svetu, ki so v resničnem življenju na Novi Zelandiji, kjer lahko dejansko živite kot Bilbo, Frodo in Sam in ostala bitja Srednjega sveta.

Park Hyatt Tokyo

> Lokacija: Tokio, Japonska
> Film: Lost In Translation (Izgubljeno s prevodom)
Če si želite sproščanje vam predlagamo hotel Suntory, za srkanje viskija v maniri Bill Murraya pa vam predlagamo obisk hotela Park Hyatt Tokyo, ki se nahaja na prestižni lokaciji in je idealno mesto, da spoznate kakšno prikupno mlado deklino.

The Plaza Hotel

> Lokacija: New York (ZDA)
> Film: Home Alone 2: Lost in New York (Sam doma 2: Izgubljen v New Yorku), Almost Famous (Skoraj popularni)
Če bi radi prebivali tam, kjer se je Kevin McCallister (Macaulay Culkin) basal s sladoledom in gledal gangsterske filme, pričakujte izjemno visok račun. Saj se še spomnite tistega krika njegovega očeta na koncu filma: ”Keeeeeeviiiiiiiiin!”

Chateau Marmont

> Lokacija: Los Angeles, Kalifornija (ZDA)
> Film: Somewhere (Tam nekje) in v praktično vsakem klasičnem hollywoodskem filmu
Hotel Chateau Marmont je verjetno najbolj znan hotel v Hollywoodu, prvič zato, ker nastopa domala v vsaki hollywoodski klasiki in drugič, ker so in tu občasno bivajo številni zvezdniki (Bono, Jim Morrison, Vincent Chase, Johnny Depp,…). Tu je tudi tragično preminil John Belushi.

Hitching Post Motel

> Lokacija: Jezero Forest Lake, Minnesota (ZDA)
> Film: Fargo
Temu hotelu je slavo prinesel film Fargo. Tu se je odvil tisti prizor z Williamom H. Macyjem, ki je skušal pobegniti skozi okno kopalnice v spodnjem perilu. Poustvarite sceno… ali pa tudi ne. Vaša hotelska soba, vaša odločitev.

Top Sexy Tower - Vasily Klyukin Top Sexy Tower – stolpnica v New Yorku ”z znamenito nogo Angeline Jolie” · ·